• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Photos bleues menu bibliothèque lightroom

New Here ,
May 29, 2024 May 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Bonjour, 

 

mes photos s'affichent bleues dans le module bibliothèque de lightroom et normale en aperçu lorsque je suis dans le menu développement. 
cf photo. 

de plus les roues chromatiques du colorgradind sont comme desaturees. 
cf photos 

FEF070CD-B10C-4E5A-B2B6-096A70F9E87F.jpeg

EA387650-431E-48FD-A0A0-5B35D967F0EB.jpeg



merci d'avance pour votre aide. 
bonne journée 

Views

66

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 29, 2024 May 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

[Moderator moved topic from Using the Community Forums to Lightroom.]

 

Nancy O'Shea— Product User, Community Expert & Moderator
Alt-Web Design & Publishing ~ Web : Print : Graphics : Media

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 29, 2024 May 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

{moved from Lightroom to Lightroom Classic forum}

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
May 30, 2024 May 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

My first thought is that your monitor is not properly calibrated. You should calibrate it.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 30, 2024 May 30, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Yes, this looks like a broken monitor profile - but it can also be a GPU bug. Those are two sides to the same coin nowadays, since the conversion into the monitor profile is executed in the GPU now. One marginal component can throw the other off.

 

To test, first try to disable the GPU in preferences. Next, replace the monitor profile with a known good standard profile - sRGB, Adobe RGB or Image P3 depending on the type of monitor you're using.

 

Note that this is just for diagnostic purposes, to determine where the problem is, it is not a fix.

 

The real fix is either to use a calibrator to make a new monitor profile (which you should do in any case), or fix the GPU bug with a healthy driver, whichever applies - or both.

 

It could also be an old and underpowered GPU, but we don't know what you have.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines