• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Photos that I try to pick to flag do not show the flag on the thumbnail. LR 12.0.1 Windows

Explorer ,
Nov 16, 2022 Nov 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LR 12.0.1

More problems. Now if I attempt to flag an image in Library or Develop mode, the flag icon does not appear on the thumbnail. 

TOPICS
Windows

Views

252

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Nov 16, 2022 Nov 16, 2022

Troubleshooting steps:

 

1. Do View > View Options and ensure the option Grid View > Cell Icons > Flags is checked.

 

2. Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Nov 16, 2022 Nov 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Troubleshooting steps:

 

1. Do View > View Options and ensure the option Grid View > Cell Icons > Flags is checked.

 

2. Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 16, 2022 Nov 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Genius John! Solved all three of my issues in one fell swoop! I'll try to keep my prefs unsoiled. 🙂

Jeff

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 16, 2022 Nov 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

"I'll try to keep my prefs unsoiled."

 

It's nothing you're doing -- it's a longstanding flaw in LR internals:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-ideas/p-avoid-preferences-quot-corruption-quot-by-c...

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines