Previous masking settings not saved

New Here ,
Dec 02, 2021 Dec 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

 

Issue

  • Lightroom Classic Version Number: 11.0 Release
  • OS Version Number: 12.0.1 mac OS Monterey


Steps to reproduce:

  1. Select a picture and Open Develop mode
  2. Select to add a new mask
  3. Add a mask, for example Linear Gradient
  4. Select the effect (for example Exposure)
  5. Modify the exposure (Burn (darken) for example from -0.30 to -1.26) and add the mask to the photo
  6. Add a New Mask (for example brush), 
  7.  The preselected 'effect' will be 'Burn (darken)(edited)' but all the values will be 0

Expected result: The values of the preselected effect should not be 0 but -1.26 as previously selected or be auto -0.30.
Actual result: The value of the preselected effect is 0 

TOPICS
macOS

Views

85

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Dec 02, 2021 Dec 02, 2021
At the bottom, turn off Reset Sliders Automatically

Likes

Translate

Translate
New Here ,
Dec 02, 2021 Dec 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Dear Moderator,

 

I found this issue on the forum. It has been solved. Sorry for the inconvenience.

 

I believe this post can be removed.

 

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 02, 2021 Dec 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

At the bottom, turn off Reset Sliders Automatically

 

MaskCustom1.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines