problème attribution libellé couleurs au clavier

New Here ,
Jan 06, 2022 Jan 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

bonjour,

sur macOS 12.1 - LrC 11.1 - Camera Raw 14.1 :

  les touches 6 à 9 n'attibuent pas de libellé couleur

  et indiquent le supprimer quand aucun libellé couleur n'est attrribué à la photo

  (ou suppriment le libellé couleur lorsque l'on en choisit un différent)

bonne année 2022 à vous tous,

TOPICS
macOS

Views

75

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 06, 2022 Jan 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Google translation: "Hello, sur macOS 12.1 - LrC 11.1 - Camera Raw 14.1 :   keys 6 to 9 do not assign a color label  and indicate to delete it when no color label is attributed to the photo   (or remove the color label when choosing a different one) happy new year 2022 to all of you"

 

In my LR 11.1 / Mac OS 11.6, the keys 6 - 9 correctly toggle the label colors, when Preferences > General > Language is set to both English and Français.  Troubleshooting steps:

 

1. Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

 

2. If that doesn't help, please do the menu command Help > System Info and copy/paste the first 10 lines here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 15, 2022 Feb 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

J'ai le même problème et le "reset" des préférences n'y change rien... avez-vous solutioné le problème de votre côté ?

Merci.

©Fred

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 16, 2022 Feb 16, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

"I have the same problem and the "reset" of the preferences does not change anything... did you solve the problem on your side?"

 

@fredm63083683, please do the menu command Help > System Info and copy/paste here the first ten lines so we can see exactly which versions you're running.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines