"Not able to connect to the internet" Lightroom mobile error on Lightroom desktop(Windows 10)

Community Beginner ,
Mar 10, 2017 Mar 10, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

My Lightroom CC desktop application has for some days been unable to sign into the lightroom mobile account. A window pops up in which it says that I am "probably not connected to the internet". However the fact that I can post this question proves that I am connected. Creative Cloud works fine and I was able to update LR from there. That made no difference. I switched the firewall on and off, which made no difference. I uninstalled the firewall alltogether and that made no difference.

When I try to authorize Flickr, I also get a message saying I should check my internet connection. All of this worked fine in the past. Very frustrating. What can I do?

I am using Windows 10 and my LR configuration is:

Version von Lightroom: CC 2015.9 [ 1106920 ]

Lizenz: Creative Cloud

Betriebssystem: Windows 10

Version: 10.0

Anwendungsarchitektur: x64

Systemarchitektur: x64

Anzahl logischer Prozessoren: 4

Prozessorgeschwindigkeit: 1,9 GHz

Integrierter Speicher: 8101,9 MB

Für Lightroom verfügbarer phys. Speicher: 8101,9 MB

Von Lightroom verwendeter phys. Speicher: 483,2 MB (5,9%)

Von Lightroom verwendeter virtueller Speicher: 691,4 MB

Anzahl GDI-Objekte: 519

Anzahl BENUTZER-Objekte: 1105

Anzahl Prozess-Handles: 2311

Cache-Speichergröße: 3,5MB / 1769,4MB (0,2%)

Maximale Anzahl Threads, die Camera Raw verwendet: 4

Camera Raw SIMD-Optimierung: SSE2,AVX,AVX2

Virtueller Speicher in Camera Raw: 8MB / 4050MB (0%)

DPI-Einstellung des Systems: 96 DPI

Desktop-Komposition aktiviert: Ja

Monitore/Anzeigegeräte: 1) 1366x768, 2) 1920x1080

Eingabetypen: Multitouch: Nein, integrierte Toucheingabe: Nein, integrierter Stift: Nein, externe Toucheingabe: Nein, externer Stift: Nein, Tastatur: Nein

Informationen zum Grafikprozessor:

Intel(R) HD Graphics 5500

Check OpenGL support: Passed

Vendor: Intel

Version: 3.3.0 - Build 20.19.15.4463

Renderer: Intel(R) HD Graphics 5500

LanguageVersion: 3.30 - Build 20.19.15.4463

Anwendungsordner: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom

Bibliothekspfad: C:\Users\phili\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat

Einstellungen-Ordner: C:\Users\phili\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installierte Zusatzmodule:

1) AdobeStock

2) Canon Tether-Zusatzmodul

3) Facebook

4) Flickr

5) Leica Tether-Zusatzmodul

6) Nikon Tether-Zusatzmodul

Config.lua-Flags: None

Audio- und Videoinformationen: Ladevorgang läuft

Views

1.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Mar 28, 2017 Mar 28, 2017
What I have meanwhile done is re-install my whole operating system. That solved it, although it was probably not the most elegant solution.Anyway, thank you.

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 13, 2017 Mar 13, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi philipphackenberg,

Could you please check the host file located C:\Windows\System32\drivers\etc\

Please check if anything related to Adobe is written at the bottom. If yes, then remove it and save the host file to the same location.

Then check if you able to sign in and let us know about the outcome.

Regards,

Sahil

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 17, 2017 Mar 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Sahil,

do you mean the file "hosts" in that directory?

The whole content of this file is:

# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.

#

# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.

#

# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each

# entry should be kept on an individual line. The IP address should

# be placed in the first column followed by the corresponding host name.

# The IP address and the host name should be separated by at least one

# space.

#

# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual

# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.

#

# For example:

#

#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # source server

#       38.25.63.10     x.acme.com              # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.

#    127.0.0.1       localhost

#    ::1             localhost

So if I understand this correctly then there are no actual entries, just comments?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 24, 2017 Mar 24, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I tried to solve the problem by un-installing lightroom and creative cloud, then re-installing both. The problem is still there and now I have the additional problem that nothing seems to happen when I try to open my catalogue. I am starting to get really frustrated...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 25, 2017 Mar 25, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Try creating a new admin user account the install lightroom on it and let me know if it works.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 28, 2017 Mar 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

What I have meanwhile done is re-install my whole operating system. That solved it, although it was probably not the most elegant solution.

Anyway, thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 28, 2017 Mar 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Glad you got it working! Feel free to reach out to us for any future queries.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 11, 2022 Apr 11, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I am unable to validate my aerial key as well. This is a fresh new mac os install ... any clue?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines