• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

random LR Classic shutdowns

Contributor ,
Dec 28, 2023 Dec 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Wanting to know if anybody else is experiencing this.  Since updating LR Classic, it now will simply go away!  It is totally random.  The latest example occurred when simply browing a folder in Library module but it has also happened while editing in Develop, while renaming files in Library module after download, adding keywords, and more.  When it happens, there is NO crash report request or any other indication at all.  I'm simply returned to my desktop interface!  When I restart, it will return to the state at which it shut down and I can continue to work with seemingly no ill effects other than the disruption of workflow and lost time.  It can go days between occurances while other times it will happen multiple times in a single day.

I'm running LR 13.1 on Windows 10 Pro 64 bit machine with 32gb RAM, NVIDIA GTX 2060 graphics card.

TOPICS
Windows

Views

67

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 28, 2023 Dec 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

In a first step you should try to reset the preferences to the default settings by doing the following steps:

  • Close Lightroom.
  • Windows: Hold down [Alt]+[Shift] while restarting Lightroom.
    Mac: Hold down [Opt]+[Shift] while restarting Lightroom.
  • Overwrite the Preferences when prompted by the dialog.
  • Close Lightroom.
  • Restart Lightroom.

 

It's recommended to backup your preferences before you reset the preferences to the default settings: 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/preference-file-and-other-file-locations.html

Is your system up-to-date? Do you have installed all recent updates and patches for the operating system and the device drivers, especially the graphic driver. Please make also sure that you have installed the Studio version and not the Game Ready version of your NVidia driver.

Please provide a copy of your 'System Info'. This can be get from the LrC Help > System Info menu item. There's a copy button in the System Info dialog. Press this button and paste the info into your next forum post.

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce RTX 3060 - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 13.2 - Photoshop 25.7 - Nik Collection 7 - PureRAW 4 - Topaz PhotoAI 3

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines