• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit Search
0

Removing a file from LRC

Participant ,
Mar 06, 2023 Mar 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Folks, 

If I remove a file from LRC I am told the photos will be removed from the LRC catalog but the folder and files will remain on the disk. Does that mean that if the original file was corrupted somehow and now is 

cursed with the ? sign, I cannot just remove all the photos with 'Remove' and then reload the images from my memory card and not have them corrupted a second time. Or...will I finally be able to export them to PS or email them or even make a virtual copy?

Or, should I remove the photos and reshoot them and them load those into LRC?

Thank you,

Photodoc16

TOPICS
Windows

Views

366

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 06, 2023 Mar 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

See the article at the link below.

https://www.lightroomqueen.com/lightroom-photos-missing-fix/

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.7.4 BigSur,; LrC 12.2.1, Lr 6.2, Ps 24.1.1,; ACR 15.2,; Camera OM-D E-M1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This is not a corrupted file.

 

? mark on the folder is not a corrupted file/folder, it means LrC cannot find the folder. You can fix this via https://www.computer-darkroom.com/lr2_find_folder/find-folder.htm

 

Do not re-import. This is very important. Do no re-import.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

dj_paige,
Thank you. I will keep that reference for future use that, hopefully, I
will not have.
In the meanwhile, by some miracle, I discovered that now I could move the
photos and the ? is gone. I then took them out of LRC and placed them in
the Elements storage system since I felt uncomfortable in LRC.
If I had deleted the photos from LRC I understand that the files and
folders would still be on the hard drive. What would be the consequences if
I had tried to then import the files again to LRC?
Thanks,
Photodoc16

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I would strongly advise you to post a screenshot that illustrates your problem. You have been discussing this in another thread as well, if I'm not mistaken, and it seems to me you are mixing up some things, for the following reason: Corrupted images do not show a question mark. Missing images do not show a question mark, but missing folders do show a question mark. So do yourself a favor before making the mistake of removing images from the catalog and deleting edits in this process: post that screenshot. Embed it using this button 449CDCAD-20D0-4A00-B8BA-0940A92A3014.jpeg, do not attach it.

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello Johan,
Thank you so much for offering help. I agree that the term 'corrupted' was
inexact.
Sometimes I get frustrated enough to use the term emotionally instead of
technically.
I did send a screenshot to another contributor. When they looked at it they
thought it was a (!) instead of a (?) but it was clearly a (?).
Also...by some miracle, the (?) has disappeared and I can now use the
images as
I see fit which will be to move them out of LRC. I guess I will never know
what I did to confuse LRC or what happened to fix the situation.
Such is life inthe fast lane.
By the way, you said to embed the screen shot using the (,) button. Was
that correct?
Photodoc16

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Johnan's post included a badge that looks like a mountain, not a comma. I've attached a screenshot showing where the button can be found.

 

Untitled-1.png

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 07, 2023 Mar 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Also, please let us know your operating systen, which version of LRC, and where you are storing your photos!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines