Shortcut for Auto Settings randomly remapped

Explorer ,
Feb 01, 2022 Feb 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sometimes when in the Display module I press Ctrl-U (Auto Settings) and, apparently at random, it triggers the Export dialogue instead. This will sometimes happen for one image consistently but not the ones either side of it, sometimes for all of them. It seems not to happen in the Develop module. Sometimes switching modules and back again stops the issue happening.

 

Windows 10

Lightroom Classic 11.1

TOPICS
Windows

Views

34

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 01, 2022 Feb 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

There have been a few reports about similar symptoms in the past:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-bugs/p-ctrl-h-switches-functions-after-a-few-dozen-... 

https://feedback-readonly.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-inbuilt-ke... 

 

Since no one has been able to reproduce it reliably, Adobe hasn't tried to track it down.

 

Try resetting LR's preferences:
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/


LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 02, 2022 Feb 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yeah these intermittent and hard-to-reproduce problems are a real pain to diagnose. Thank you, I'll give resetting preferences a try.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 02, 2022 Feb 02, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I had a similar issue with a shortcut and simply closing and restarting LrC fixed it. Try that first.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines