• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
8

Topaz Photo AI Error in opening image from Lightroom classic

Explorer ,
Nov 09, 2023 Nov 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys

Heres a new problem I have discovered.

When opening an image through Lightroom to Topaz Photo AI when Photo AI opens I get an error message.

Screenshot 2023-11-07 at 21.01.33.png

 I have spent 4 days with Topaz software support and they cant figure it out. They said ask you.....

I can open the image direct from Photo AI, I can open the image through PS into Photo AI but I always get this error when going from Lightroom classic.

 

They kept saying make sure the path to the file isnt broken, its not.

But cant work out what the message device not configured means.

 

Any idea?

 

I am running on a MacBook pro Max with and M1 chip

recently upgraged the OS to Sonoma, didnt have a single problem before this when on Ventura

LR Version 13.0.1 Apple /Silicon /Intel

 

Really looking forward to hearing back from you.

TOPICS
macOS

Views

324

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 09, 2023 Nov 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This error message comes from Topaz (look at the icon), so I wonder why they sent you here.

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 10, 2023 Nov 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi Johan

 

I know but they couldnt work out whats wrong, soi they thought someone here may have come accross this before.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 10, 2023 Nov 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I don't know who marked two answers as correct, but I undid that. A correct answer means that the issue has been solved by that answer. So other people do not need to read it or answer it. Clearly it has not been resolved.

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 09, 2023 Nov 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Which version of Photo AI do you have installed?

 

My System: Intel i7-8700K - 64GB RAM - NVidia Geforce RTX 3060 - Windows 10 Pro 22H2 -- LR-Classic 13.4 - Photoshop 25.9.1 - Nik Collection 7 - PureRAW 4 - Topaz PhotoAI 3

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 10, 2023 Nov 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

i am on Topaz AI Version 2.1.0

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 10, 2023 Nov 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If you can't make it work, it is almost as easy to "Show in Explorer" and drag the file to the Topaz AI icon.  On a Mac is it "Show in Finder"? 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines