• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Unable to connect to Adobe Servers. Map module will not work.

Explorer ,
Aug 28, 2022 Aug 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm not sure exactly when it quit working but the latest upgrade would be a good bet because I've used the functionality recently. All it shows is a black and gray map of the world with white dots and the error box Unable to connect to Adobe servers. Map module will not work. I tried going back to library, closing and reopening. Didn't change. 

Lightroom Classic version: 11.5 [ 202208080927-8a575c91 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-US
Operating system: Mac OS 12
Version: 12.2.1 [21D62]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 3.4GHz
SqLite Version: 3.36.0
Built-in memory: 32,768.0 MB
Real memory available to Lightroom: 32,768.0 MB
Real memory used by Lightroom: 2,542.8 MB (7.7%)
Virtual memory used by Lightroom: 39,064.4 MB
Memory cache size: 132.1MB
Internal Camera Raw version: 14.5 [ 1177 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 3
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 236MB / 16383MB (1%)
Camera Raw real memory: 245MB / 32768MB (0%)
Displays: 1) 5120x2880, 2) 6720x3780

Graphics Processor Info:
Metal: AMD Radeon Pro 570

TOPICS
macOS

Views

258

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Does it work now? There have been reports that waiting for hours or even days and the problem sometimes fixes itself (likely a server-side issue).

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Yes, it's back. I just copied the GPS from other images with the same location when it wasn't working. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 31, 2022 Aug 31, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the update.  It's unfortunate that the Map module can be flaky sometimes.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 28, 2022 Nov 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I don't see an actual answer to the question--only the reply by johnrellis on Aug 31: "Does it work now? There have been reports that waiting for hours or even days and the problem sometimes fixes itself (likely a server-side issue)." What is causing the problem and what is the solution?

Thanks for any help with this. Dennis Stovall  (removed for privacy)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines