• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

While in Develop Module photo is deleted from the collection it came from

Contributor ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I was wondering if anyone else is seeing this...

 

I just upgraded to Lightroom Classic 13.3.1 (Intel MacBook Pro os v 14.5 (23F79)) and I’m experiencing some bizarre behavior in collections.

 

While, in the development module I will be working away and then for no rhyme or reason the photo will disappear, and I get the message "No photo selected"

 

When I go back to the grid view, the image has been removed from the collection. It’s still exists in the catalog, but not in the collection.

 

The issue happens with both virtual copies and direct links.

TOPICS
macOS

Views

117

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Do you have an active filter? If you have a filter that filters on unedited images, then any edits you make will cause the image to be filtered out. Same if that collection is a smart collection that searches unedited images.

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

No Filters are applied that was the first thing I checked... even if I had an active filter applied that shouldn't cause the file being REMOVED from the Collection.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

quote

No Filters are applied that was the first thing I checked... even if I had an active filter applied that shouldn't cause the file being REMOVED from the Collection.


By @evan.sante

 

Not litterally, but as long as the filter is active, the photo seems to be removed because it won't show in that collection. 

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Is the collecting involved a Smart Collection? If so, what are the collections rules?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Jun 04, 2024 Jun 04, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

No it isn't a Smart Collection... Just a regular Collection however it is my Target Collection, but I've turned it on and off getting the same behavior.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines