• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Working on 2 computers: forgot to Store Presets with Catalog color labels missing

Community Beginner ,
Jan 09, 2024 Jan 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I started working on two different computers and accidently had not turned on "Store Presets with Catalog." My color labels are now a mess on both computers.

 

Can you please help?

 

Thank you, Alex

Views

103

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 09, 2024 Jan 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

sorry, this is in Lightroom Classic 13.1 on mac computers running Mac OS 14.2.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 09, 2024 Jan 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

in the future, to find the best place to post your message, use the list here, https://community.adobe.com/

p.s. i don't think the adobe website, and forums in particular, are easy to navigate, so don't spend a lot of time searching that forum list. do your best and we'll move the post (like this one has already been moved) if it helps you get responses.



<"moved from using the community">

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 09, 2024 Jan 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Custom color label sets are also presets. When you enable 'Store Presets with this catalog', then they are not moved by Lightroom from the default location to the new location inside the catalog folder. You will have to do that yourself, or recreate the set(s). The default locations can be found here: 

https://www.lightroomqueen.com/lightroom-classic-file-locations/

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 09, 2024 Jan 09, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I'll work on wrapping my brain around that. 

 

In the meantime, is there quick fix to get back the years of color lables that have gone missing other than replacing the entire catalog from a backup?

 

Thank you!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 10, 2024 Jan 10, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Replacing the catalog by a backup won't solve this. The catalog contains the labels as text. What color you see for this text is defined by the color label set that you have defined in the Metadata - Color Label Set menu. https://mastering-lightroom.com/color-labels-lightroom-classic/

 

-- Johan W. Elzenga

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines