?:0: attempt to index field 'font' (a nil value)

Community Beginner ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Since the last update from Lightroom Classic (10.0) it is impossible to send the picture by the email function in LR. I got this message:?:0: attempt to index field 'font' (a nil value). Please come with a solution of an update!

TOPICS
Bug, Import and export, Mac, Problem or error

Views

188

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

?:0: attempt to index field 'font' (a nil value)

Community Beginner ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Since the last update from Lightroom Classic (10.0) it is impossible to send the picture by the email function in LR. I got this message:?:0: attempt to index field 'font' (a nil value). Please come with a solution of an update!

TOPICS
Bug, Import and export, Mac, Problem or error

Views

189

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 29, 2020 1
Adobe Community Professional ,
Oct 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It looks like your connection to  your email account  was disrupted. Try deleting and readding your email account.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 29, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I also get that message starting a week or so ago.  I have removed and readded my email credentials and even removed and reinstalled lightroom classic.  No joy, it still happens.  Has anyone had this problem and actually solved it?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2020 2
Adobe Community Professional ,
Nov 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 07, 2020 0
LEGEND ,
Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2020 1
Community Beginner ,
Nov 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

yes macos.  Thanks for the pointer.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 05, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

A known problem but when will it be solved?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 06, 2020 0
New Here ,
Nov 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

As of yesterday I, too, am getting: "An internal error has occurred: ? : 0: attempt to index field 'font' (a nil value)" when trying to export my photographs via email. 

I have tried to use both my gmail, icloud and bt addresses and got the same result with each of them.

I have ensured that the addresses are "validated".

This is driving me quietly insane......coping with Covid lockdowns is bad enough as it is!

Is there any sign of a solution to this obviously widespread problem??

Suggestions will be extremely gratefully received......but please make them easily understood by an old fart who isn't awfully computer confident!!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 18, 2020 1
Community Beginner ,
Nov 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I haven't gotten an answer yet except that, at least on macos, it is s
known problem. Can't be s very hard one so I guess it is low priority.

I had switched to an older version of lightroom but the current version of
the catalogue is incompatible with the older version so i switched back
rather than try to solve that.

For now I am just exporting pics to the desktop and using Gmail directly
rather than through lightroom. Admittedly a pain in the backside.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 18, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

See here:   

https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-10-email-not-workin...

 

They updated Photoshop yesterday, maybe LR will follow soon. Fingers crossed!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 18, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And following someone else's suggestion on this thread I set up Apple mail on my macbook pro (to read and send via gmail) and then changed lightroom classic 10 to use it  However, when I first tried to set up LRC to use the Apple mail app it wouldn't give it to me as a possible method in the Email Account Manager (one of the choices in the From field).  I then opened the Apple mail app and used its Preferences to make it the default mail readiong app (mail->preferences->general).  Then, voila, it appeared as a choice when I restarted LRC.  Unfortunately that affects other apps that want to use mail but I can live with it till LRC is fixed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 18, 2020 0