Highlighted

2013 MACBOOK PRO CRASHING WHEN USING LIGHTROOM CLASSIC.

New Here ,
Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

My laptop is a 2013 15in MacBook Pro with a NVIDIA GeForce GT 750M 2 GB. I have Lightroom Classic installed.

After the latest update to Lightroom I began to experience frequent crashes whenever I used Lightroom.

I did a lot of research and found a tip that I should try turning off Graphics Accelaration in Preferences which I did and the problem went away.

Further research I found that Lightroom Classic no longer lists support for NVIDIA GeForce GT 750M 2 GB!

There must be many MacBooks that use this graphics card so why arbitarly did Adobe just ditch that card?

 

 

TOPICS
Crash or freeze

Views

77

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

2013 MACBOOK PRO CRASHING WHEN USING LIGHTROOM CLASSIC.

New Here ,
Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

My laptop is a 2013 15in MacBook Pro with a NVIDIA GeForce GT 750M 2 GB. I have Lightroom Classic installed.

After the latest update to Lightroom I began to experience frequent crashes whenever I used Lightroom.

I did a lot of research and found a tip that I should try turning off Graphics Accelaration in Preferences which I did and the problem went away.

Further research I found that Lightroom Classic no longer lists support for NVIDIA GeForce GT 750M 2 GB!

There must be many MacBooks that use this graphics card so why arbitarly did Adobe just ditch that card?

 

 

TOPICS
Crash or freeze

Views

78

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 01, 2020 0
LEGEND ,
Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What MACIS?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 01, 2020 0
GoldingD LATEST
LEGEND ,
Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I do not know from what document you state that your descreate GOU is not supported.

 

This link provides some info

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html

 

but I do not see lack of support for that GPU

 

That link does give pause, is your GPU working vua Metal as it should, or OpenGL as it should not?

 

Also see:

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 01, 2020 0