After latest NVIDIA update, LrC or Lr work bad: develop module is black

Community Beginner ,
Dec 26, 2020 Dec 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, after latest update of my Nvidia RTX 2060 (i Have a MSI Leopard) LrC or Lr (i tried both) doesn't work properly.
My Develop Module is Black. I turn off the GPU acceleration and works but I need the GPU for high performances.
I tried to install old Lightroom, same results

Latest NVIDIA Update is from 15/12/2020
Anyone can help? Please

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error, Windows

Views

146

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct Answers

Adobe Community Professional , Dec 27, 2020 Dec 27, 2020
Your system information shows you're using Lightroom Classic version 9.4. Try the 10.1 update and see if that fixes the issue.

Likes

translate

Translate

Translate
Community Beginner , Jan 04, 2021 Jan 04, 2021
Thank you to Everyones.I Fixed with the new version of LrC.Updating to 10.1 all back to normal!

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Dec 26, 2020 Dec 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You need probably to reverse the Nvidia driver. What is the version number of the driver? Nvidia has Game Ready Drivers and Studio Ready Drivers. Game Ready Drivers try to trade performance for games vs stability. https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/creative-apps/26/296943/nvidia-studio-driver-vs-game-rea...

You will need the Studio Drivers.

Regards, Abambo
Hard- and Software Engineer and Photographer.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Already Tried, nothing.
I know about Game Drivers and Studio Drivers. But the problem remains

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 26, 2020 Dec 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

GoldingD_0-1609008427628.jpeg

 

GoldingD_1-1609008427629.png

 

GoldingD_2-1609008427629.png

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here:

Versione di Lightroom Classic: 9.4 [ 202008061458-dbb2971e ]
Licenza: Creative Cloud
Impostazioni lingua: it
Sistema operativo: Windows 10 - Home Premium Edition
Versione: 10.0.18363
Architettura dell'applicazione: x64
Architettura del sistema: x64
Conteggio processore logico: 12
Velocità processore: 2,5 GHz
Versione SqLite: 3.30.1
Memoria integrata: 16227,4 MB
Memoria reale disponibile in Lightroom: 16227,4 MB
Memoria fisica usata Lightroom: 1105,6 MB (6,8%)
Memoria virtuale usata Lightroom: 1578,4 MB
Conteggio oggetti GDI: 719
Conteggio oggetti UTENTE: 2348
Conteggio maniglie elaborate: 1958
Dimensione cache memoria: 125,6MB
Versione Camera Raw interna: 12.4 [ 555 ]
Numero di thread massimo utilizzato da Camera Raw: 5
Ottimizzazione SIMD Camera Raw: SSE2,AVX,AVX2
Memoria virtuale di Camera Raw: 91MB / 8113MB (1%)
Memoria reale di Camera Raw: 92MB / 16227MB (0%)
Impostazione DPI del sistema: 96 DPI
Composizione desktop attivata: Sì
Monitor: 1) 1920x1080
Tipi di input: Multitouch: No, Tocco integrato: No, Penna integrata: No, Tocco esterno: No, Penna esterna: No, Tastiera: No

Informazioni processore grafico:
DirectX: NVIDIA GeForce RTX 2060 (27.21.14.6089)

 

Cartella applicazione: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic
Percorso libreria: C:\Users\franc\Pictures\Lightroom\Lightroom Catalog.lrcat
Cartella impostazioni: C:\Users\franc\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Plug-in installati:
1) AdobeStock
2) Facebook
3) Flickr
4) HDR Efex Pro 2
5) Plug-in acquisizione diretta Nikon

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your system information shows you're using Lightroom Classic version 9.4. Try the 10.1 update and see if that fixes the issue.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried rolling back the GPU driver to a previous version?

 

https://www.driversupport.com/knowledge-article/rollback-nvidia-drivers-windows-10/

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And, did you consider resetting the preference file? Perhaps it got corrupted.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 27, 2020 Dec 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, thanks for answering, yes I resetted preference file, nothing changed.

I will try to rolling back drivers. I let you know

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 04, 2021 Jan 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thank you to Everyones.
I Fixed with the new version of LrC.
Updating to 10.1 all back to normal!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines