All my collections are missing

Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, from one day to another all my collections in Lightroom is gone.

Any one that know whats happened?

 

Mac OS Catalina 10.15.7
Lightroom Classic version: 10.0

Most Valuable Participant
Correct answer by johnrellis | Most Valuable Participant

Your screenshot indicates you've tripped over this bug, which Adobe has acknowledged:

https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-collections-panel-shows-one-collection-after-restarting-lr-with-panel-collapsed/5f8f43e2bd25503aeafcdaf6 

 

Please add your constructive opinion to the bug report, and be sure to click Like and Follow at the bottom of the first post. That will make it a little more likely that Adobe will prioritize a fix, and you'll be notified when the bug's status changes.

 

The bug report has two easy workarounds.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

TOPICS
Problem or error

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

All my collections are missing

Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, from one day to another all my collections in Lightroom is gone.

Any one that know whats happened?

 

Mac OS Catalina 10.15.7
Lightroom Classic version: 10.0

Most Valuable Participant
Correct answer by johnrellis | Most Valuable Participant

Your screenshot indicates you've tripped over this bug, which Adobe has acknowledged:

https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-collections-panel-shows-one-collection-after-restarting-lr-with-panel-collapsed/5f8f43e2bd25503aeafcdaf6 

 

Please add your constructive opinion to the bug report, and be sure to click Like and Follow at the bottom of the first post. That will make it a little more likely that Adobe will prioritize a fix, and you'll be notified when the bug's status changes.

 

The bug report has two easy workarounds.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

TOPICS
Problem or error

Views

68

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 19, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Do you have checked that you opened the right catalog?

 

BTW:

So people don't have to download the image you have attached to your post please Edit your post to remove the attached screen shot and include it in the body of the text of your post.

You do that by Clicking the "More..." link at the bottom of your post, Selecting "Edit Message" and then use the "Insert Photos" icon in the tool bar at the top of the Post/Reply/Edit dialog box like this.

insert graphics.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 0
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes ofcourse, what a strange thing to ask. 
but mabye good for newbies. Im not 😉 

They just dissapeared. I've done no updates or anything.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 0
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I guess I clock on "...More" to edit my post. But this button isnt work unfortunately, just look like this: Blue with a empty bubble underneeth.

Screenshot 2020-11-19 at 17.02.33.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your screen capture.

DCEAE4E2-CDD7-41FB-9961-3D38B1E8B4B0.jpeg

Regards, Denis: System iMac mid-2015, 5K 27”, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.1, LrC 10.1 (>10.0), Lr 4.1, Ps 22.1, Pr 14.8.0; Camera OM-D E-M1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 0
LEGEND ,
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Create a new collection, close then reopen LrC.

 

Some have noted that fixes the issue. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Nov 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your screenshot indicates you've tripped over this bug, which Adobe has acknowledged:

https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-collections-panel-s... 

 

Please add your constructive opinion to the bug report, and be sure to click Like and Follow at the bottom of the first post. That will make it a little more likely that Adobe will prioritize a fix, and you'll be notified when the bug's status changes.

 

The bug report has two easy workarounds.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 19, 2020 1
sagoskog LATEST
Nov 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks! It solved the problem!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 20, 2020 0