Highlighted

Any solution to the Edit in Layers Bug?

Explorer ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is there any solution to the Edit in Layers bug in Lightroom. I have to stack 4-20 images, then blend them in PS. Before CC (PS CS6 / LR 5.7 / LR 6 worked perfectly), I could select a group of images, right click, selection Edit In -> Open as Layers in Photoshop, and after a few minutes, all of the images would be stacked into a single PSD file. Now, the sequence just halts after 2 images.

Things that haven't worked:

I've tried opening PS before starting the process.

Shutting off Preferences->Performance->Use Graphics Processor

Clearing space on my hard drive

Reinstalling LRC and PS

Updating Camera Raw again to 12.3

I have the latest LRC, PS, and camera raw. 

 

Nothing works. I spent (wasted) 2 hours on tech support chat, until the tech finally said that this bug is supposed to be fixed in the next release. This bug has existed for 4+ years now. Does anyone have a solution/fix that makes this very important process work again? Thanks!!

TOPICS
Bug, Import and export, Problem or error

Views

71

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Any solution to the Edit in Layers Bug?

Explorer ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is there any solution to the Edit in Layers bug in Lightroom. I have to stack 4-20 images, then blend them in PS. Before CC (PS CS6 / LR 5.7 / LR 6 worked perfectly), I could select a group of images, right click, selection Edit In -> Open as Layers in Photoshop, and after a few minutes, all of the images would be stacked into a single PSD file. Now, the sequence just halts after 2 images.

Things that haven't worked:

I've tried opening PS before starting the process.

Shutting off Preferences->Performance->Use Graphics Processor

Clearing space on my hard drive

Reinstalling LRC and PS

Updating Camera Raw again to 12.3

I have the latest LRC, PS, and camera raw. 

 

Nothing works. I spent (wasted) 2 hours on tech support chat, until the tech finally said that this bug is supposed to be fixed in the next release. This bug has existed for 4+ years now. Does anyone have a solution/fix that makes this very important process work again? Thanks!!

TOPICS
Bug, Import and export, Problem or error

Views

72

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 31, 2020 0
Explorer ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The tech suggested using PS's multi-import tool but that doesn't apply the edits from LRC. The only "solution" I've found is to select all pictures, open them at once in PS, rename, then duplicate layers into a single file. It's okay for 2-3 files, but I have stacked images with 16 individual shots. And I have 20 items that need stacking. This was a 2-3 hour process. Now it's looking to be a 8+ hour process from the manual work. 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
LEGEND ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not having that problem on either Windows 10 workstation or MACBookPro. 

 

inquiry in next post

 

 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
LEGEND ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Past that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

 

davidg36166309_0-1596218345305.png

 

davidg36166309_1-1596218345306.png

 

davidg36166309_0-1596218470725.png

 

 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
Explorer ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here's the system info:

 

Lightroom Classic version: 9.3 [ 202005281810-476e492c ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-US
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.14.6 [18G5033]
Application architecture: x64
Logical processor count: 4
Processor speed: 1.6 GHz
SqLite Version: 3.30.1
Built-in memory: 8,192.0 MB
Real memory available to Lightroom: 8,192.0 MB
Real memory used by Lightroom: 196.7 MB (2.4%)
Virtual memory used by Lightroom: 5,837.5 MB
Memory cache size: 10.5MB
Internal Camera Raw version: 12.3 [ 493 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 3
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 42MB / 4095MB (1%)
Camera Raw real memory: 43MB / 8192MB (0%)
Displays: 1) 1440x900

Graphics Processor Info:
Metal: Intel(R) Iris(TM) Graphics 6000

 

Application folder: /Applications/Adobe Lightroom Classic
Library Path: /Users/aaron/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog.lrcat
Settings Folder: /Users/aaron/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Facebook
4) Flickr
5) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: $$$/dvaaudiodevice/SystemDefaultAndEffectiveDeviceName=System Default (Built-in Output)#{comment}DVAAU-4201250: Open the audio hardware preferences page.
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 44100
Build: LR5x42
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 2048
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: Intel(R) HD Graphics 6000
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: Intel Inc.
GL_VERSION: 2.1 INTEL-12.10.19
OGLEnabled: true
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_buffer_float GL_ARB_depth_clamp GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_draw_elements_base_vertex GL_ARB_draw_instanced GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_framebuffer_object GL_ARB_framebuffer_sRGB GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_half_float_vertex GL_ARB_instanced_arrays GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_provoking_vertex GL_ARB_seamless_cube_map GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shader_texture_lod GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_shadow GL_ARB_sync GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_compression_rgtc GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_texture_rg GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_array_bgra GL_ARB_vertex_blend GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_debug_label GL_EXT_debug_marker GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_multisample_blit_scaled GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_provoking_vertex GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_compression_dxt1 GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_rectangle GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_sRGB_decode GL_EXT_timer_query GL_EXT_transform_feedback GL_EXT_vertex_array_bgra GL_APPLE_aux_depth_stencil GL_APPLE_client_storage GL_APPLE_element_array GL_APPLE_fence GL_APPLE_float_pixels GL_APPLE_flush_buffer_range GL_APPLE_flush_render GL_APPLE_object_purgeable GL_APPLE_packed_pixels GL_APPLE_pixel_buffer GL_APPLE_rgb_422 GL_APPLE_row_bytes GL_APPLE_specular_vector GL_APPLE_texture_range GL_APPLE_transform_hint GL_APPLE_vertex_array_object GL_APPLE_vertex_array_range GL_APPLE_vertex_point_size GL_APPLE_vertex_program_evaluators GL_APPLE_ycbcr_422 GL_ATI_separate_stencil GL_ATI_texture_env_combine3 GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_IBM_rasterpos_clip GL_NV_blend_square GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fog_distance GL_NV_light_max_exponent GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_barrier GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_texture_lod

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
LEGEND ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

One thing I do not see in your listing of remidy steps, that being reseting the preference file. Following is my SOP on that

___________________

 

Sounds like a canadate for resetting the preference file. Resetting the preference file is Adobe speak for deleating the preference file and then letting Lightroom Classic to recreate it.

 

The preference file can get corrupted, resulting in odd behavior. Some people have a knee jerk reaction in thinking they need to uninstall then reinstall Lightroom Classic, maybe that could be called for, but it would be better to first reset the preference file.

 

Be aware that resetting the preference file will result in Lightroom Classic creating a new catalog instead if opening your previously opened catalog (normally) so make sure you know where your catalog is. 

 

Be aware the resetting the preference file will revert some settings in Preferences to defaults. So be aware of what you have changed, so that you can put those back the way you want them.

 

some links:

 

https://lightroomers.com/replacing-the-lightroom-preference-file/745/

 

https://www.youtube.com/watch?v=bARt-hoCc2Q

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/recover-catalog-images-resetting-lightroom.html

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3
Laura Shoe (https://laurashoe.com) shows you how to reset Lightroom's preferences to resolve buggy behavior. Check out Laura's comprehensive Lightroom Worksh...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
Explorer ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I tried the preferences reset. I didn't work.

There are a lot of postings about this problem and they've been around for 4+ years unfortunately.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 31, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, no answer, only a work-around using Bridge that may help until the bug is fixed.

1) Edit files in LrC

2) Save Metadata to files [Ctrl+S]

3) Select the files in Bridge

4) Bridge Menu: Tools > Photoshop > Load Files into Photoshop Layers..

 

 

Regards. My System: Lr-Classic 10.0, Photoshop 22.0, Lightroom 4.0, Windows-10. Nikon DSLR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 31, 2020 1