Highlighted

Auto Import opening multiple copies of Lightroom

New Here ,
Aug 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, I'm having an interesting problem. 

I'm a photographer shooting with a Fuji X-T4. It's an unsupported tether in Lightroom, however I've found a nice workaround using the Auto Import feature to import images as they're shot into Lightroom.

 

But here's my problem. Every time I shoot a photo and it's placed into the "Watched" folder, Lightroom attempts to launch a new copy of the program. Obviously it can't due to the catalog already being open. My image is imported into the program without a problem, I just keep having to tell the duplicate Lightroom program to quit. 

 

Curious if I've somehow set up Auto Import incorrectly. Any help or ideas are more than welcome, as this is getting quite frustrating.

 

Attaching screenshots of current settings and problem dialog box for reference. Thanks in advance!

 

Auto Import SettingsAuto Import Settings

 

Issue Dialog BoxIssue Dialog Box

TOPICS
Bug, Import and export, Problem or error

Views

25

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Auto Import opening multiple copies of Lightroom

New Here ,
Aug 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, I'm having an interesting problem. 

I'm a photographer shooting with a Fuji X-T4. It's an unsupported tether in Lightroom, however I've found a nice workaround using the Auto Import feature to import images as they're shot into Lightroom.

 

But here's my problem. Every time I shoot a photo and it's placed into the "Watched" folder, Lightroom attempts to launch a new copy of the program. Obviously it can't due to the catalog already being open. My image is imported into the program without a problem, I just keep having to tell the duplicate Lightroom program to quit. 

 

Curious if I've somehow set up Auto Import incorrectly. Any help or ideas are more than welcome, as this is getting quite frustrating.

 

Attaching screenshots of current settings and problem dialog box for reference. Thanks in advance!

 

Auto Import SettingsAuto Import Settings

 

Issue Dialog BoxIssue Dialog Box

TOPICS
Bug, Import and export, Problem or error

Views

26

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Aug 23, 2020 0
New Here ,
Aug 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So I just figured out what was happening and I'm posting here in case someone else has this problem and needs the answer. Completely user error. 

 

In the FujiFilm X Acquire program make sure you have the Linked Software preferences set to none. screenshot attached. 

 

Screen Shot 2020-08-23 at 5.35.03 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 23, 2020 0