Highlighted

Blank White box opens on opening and blocks usual operation of LR

New Here ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Anyone know whats up with this. I did plug in an old external hard drive and wonder if something got corrupted but am completely unsure.  Any suggestions are welcomed. 

Photosmith55_0-1588898419388.png

 

TOPICS
Problem or error

Views

237

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Blank White box opens on opening and blocks usual operation of LR

New Here ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Anyone know whats up with this. I did plug in an old external hard drive and wonder if something got corrupted but am completely unsure.  Any suggestions are welcomed. 

Photosmith55_0-1588898419388.png

 

TOPICS
Problem or error

Views

238

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 07, 2020 0
Adobe Community Professional ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That's pretty frustrating for you.

It will enlighten this forum if you could post your OS and LR version information, as well as further detail about your issue if you can.

eg:

Does LR lockup once this window is up?

Is this now repeatable every time you load the software?

Have you considered a reinstall?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 0
New Here ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Thanks for your interest in my issue.

OS Windows 10

LR I have uninstalled the latest version of LR and installed the previous version and the same problem occurred.  I then reinstalled the latest update and the problem is still there. And yes it is repeatable everytime I have loaded the software.

 

Yes it locks up once this window opens up.

 

I am wondering  about confusion about file names when I plugged in the old hard drive becasue I had a copy of the files on another external hard drive which had some of the files on it???  Unsure??

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 0
LEGEND ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Down in your task bar area, right side a ? symbol begging you to notice it. What is that telling you?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 0
LEGEND ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So, some sort of dialog box, not completly rendering, might be from Lightroom, might be from Windows. More likely from Lightroom.

 

If you do not plug in yhat mentioned hard drive, does it behave better?

 

Can you expand the Folders Panel, anything odd showing there?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 0
LEGEND ,
May 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Also, as a diagnostic, when opeing Lightroom, hold down on the ALT when clicking the icon, as to present an inquiry dialog (think I have the correct keystroke) and start a new catalog, or perhaps a different catalog (also possable via double clicking on an existing catalog in file manager)

 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 07, 2020 0
New Here ,
May 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Holding down the ALT key while opening did the trick.  How weird!  It seems to be fixed now.  I don't seem to need to start a new catelogue but it might be a good idea since it is rather large/

 

(And yes the problem was with and without the plugged in hard drive).

 

Thank you everyone, expecially david!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2020 0