Highlighted

[BUG] Lightroom won't remove local adjustments when selecting a Preset with no local adj.

Community Beginner ,
Apr 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This bug started happening to me probably after the latest 9.2 update.

 

1) Prepare a flat preset, with all edits set to their neutral position, and no local adjustments.

Let's call this preset "Rawest". Make sure everything is selected when you save it, especially the "Graduated Filters" and "Radial Filters" options. Now, this preset is supposed to restore everything to flat and remove any local adjustment, when selected.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.13.29 PM.png

 

2) Pick a photo, and select the Rawest preset. As you can see, no local adjustments are present and everything is flat.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.38.08 PM.png

 

3) Edit the photo and add some local adjustments. Here I added 2 radial filters, one on the top-left corner, and one on the face of the horse.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.16.29 PM.png

 

4) Select the flat preset again, to restore everything as it was in the beginning.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.21.48 PM.png

 

5) Look at the local adjustments. They have not been removed. Parameters in various panels have returned to their neutral position, but every local adjustment is still there.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.23.56 PM.png

 

 

Is this only happening to me? Can you guys please check, and if it's happening to you as well, can you comment here so we make this visible to the developers?

TOPICS
Bug, Presets or profiles, Problem or error

Views

82

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

[BUG] Lightroom won't remove local adjustments when selecting a Preset with no local adj.

Community Beginner ,
Apr 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This bug started happening to me probably after the latest 9.2 update.

 

1) Prepare a flat preset, with all edits set to their neutral position, and no local adjustments.

Let's call this preset "Rawest". Make sure everything is selected when you save it, especially the "Graduated Filters" and "Radial Filters" options. Now, this preset is supposed to restore everything to flat and remove any local adjustment, when selected.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.13.29 PM.png

 

2) Pick a photo, and select the Rawest preset. As you can see, no local adjustments are present and everything is flat.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.38.08 PM.png

 

3) Edit the photo and add some local adjustments. Here I added 2 radial filters, one on the top-left corner, and one on the face of the horse.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.16.29 PM.png

 

4) Select the flat preset again, to restore everything as it was in the beginning.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.21.48 PM.png

 

5) Look at the local adjustments. They have not been removed. Parameters in various panels have returned to their neutral position, but every local adjustment is still there.

Screen Shot 2020-04-10 at 5.23.56 PM.png

 

 

Is this only happening to me? Can you guys please check, and if it's happening to you as well, can you comment here so we make this visible to the developers?

TOPICS
Bug, Presets or profiles, Problem or error

Views

83

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 10, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 14, 2020 0