Cannot acces the pictures in Lightroom Classic

New Here ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

All my folders are showing in the navigation pane with the number of photos in them but when I click on a folder i get the folowing: "No photo selected"

I know the pics are there because I can access them through the Collections.

Help, please

TOPICS
How to, Problem or error, Windows

Views

44

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Cannot acces the pictures in Lightroom Classic

New Here ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

All my folders are showing in the navigation pane with the number of photos in them but when I click on a folder i get the folowing: "No photo selected"

I know the pics are there because I can access them through the Collections.

Help, please

TOPICS
How to, Problem or error, Windows

Views

45

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Dec 28, 2020 0
LEGEND ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You need to select a photo, either in the film strip. or the grid view (if in library)

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 28, 2020 0
LEGEND ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Show us a screen shot of what you are seeing on your screen and the error message you are getting.

 

Collections are just LISTS of image names.

And there are NO images in the LrC Catalog file and certainly No actual image files in any Collection.

The Catalog file is just a Database file that makes a Record of, a reference to, where your image files are stored on your hard drives.

 

Do any of your folder in the Folders section have a question mark on them ( ? )?

And do any of your images show a Exclamation mark in the upper right hand corner of the thumbnail?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 28, 2020 0
New Here ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here you are, thanks.



[Edited By Mod to remove Personal Info]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 28, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Dec 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No images in your post.

In your reply click the icon above to include the screen-clips.

You need to be in a browser on a PC or Mac (Not a phone).

ScreenShot274.jpg

Also best not to include personal details in your posts.

 

 

Regards. My System: Lr-Classic 10.1, Photoshop 22.1, Lightroom 4.1, Windows-10 Nikon DSLR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 28, 2020 0
LEGEND ,
Dec 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You can not include screen shots when replying by email.

you have to log into the actual forum system with a Web Browser and use the Insert Photos icon in the tool bar.

 

2020-11-19 10_13_55-Pasting images into posts - Adobe Support Community - 11608749.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 29, 2020 0