Highlighted

Color change between library and develop

New Here ,
Jun 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone, i looked everywhere and couldn't find an answer. My image on library looks different from development. This happened after pressing something on my keyboard. What's frustrating is, i even reinstalled lightroom, reset, and this still won't go away..... I'm only using one monitor, never had this problem before until i pressed something on my keyboard.

Topics

Problem or error

Views

149

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Color change between library and develop

New Here ,
Jun 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone, i looked everywhere and couldn't find an answer. My image on library looks different from development. This happened after pressing something on my keyboard. What's frustrating is, i even reinstalled lightroom, reset, and this still won't go away..... I'm only using one monitor, never had this problem before until i pressed something on my keyboard.

Topics

Problem or error

Views

150

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jun 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I assume that this is Library

 

1.PNG

 

and that this is Develop

 

2.PNG

 

Please clarify whether the problem is in Library or Develop.

Does it happen to all images, or just this one?

And are you on Mac or Windows?

There is no keystroke that will cause the image to change in Library.

If you press the backslash key in Develop, the image will display the "before" state, usually the unedited image.

Pressing Ctrl + U will apply Auto settings, but this will be reflected in Library.

 

The problem is possibly caused by a defective monitor profile, or by a corrupted preview.

Neither of these will be fixed by reinstalling or resetting the preferences.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jun 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

IIRC this can happen if your monitor profile is corrupted. Try setting it to sRGB.

 

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-change-my-monitor-profile-to-check-whether-its-corrupted/

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...