Highlighted

Edit in Photoshop not working

New Here ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am trying to export the photo from Lightroom Classic to the Photoshop but the "edit in photoshop" doesn't work - it's grey

Adobe Community Professional
Correct answer by WobertC | Adobe Community Professional

Grey 'Edit-In' menu may be caused by-

1) The photo is 'missing'.  Grid view thumbnail is showing a [!] on the border? (or a corrupt file)

MISSING PHOTOS

2) You are using Smart Previews and the original file is not connected to the computer or available to Lightroom. (eg. external usb drive not connected)

3) Lightroom and Photoshop are not linked correctly in Registry/plist.  See this link-

EDIT IN Photoshop command missing

 

TOPICS
Import and export, Mac, Problem or error

Views

41

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Edit in Photoshop not working

New Here ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am trying to export the photo from Lightroom Classic to the Photoshop but the "edit in photoshop" doesn't work - it's grey

Adobe Community Professional
Correct answer by WobertC | Adobe Community Professional

Grey 'Edit-In' menu may be caused by-

1) The photo is 'missing'.  Grid view thumbnail is showing a [!] on the border? (or a corrupt file)

MISSING PHOTOS

2) You are using Smart Previews and the original file is not connected to the computer or available to Lightroom. (eg. external usb drive not connected)

3) Lightroom and Photoshop are not linked correctly in Registry/plist.  See this link-

EDIT IN Photoshop command missing

 

TOPICS
Import and export, Mac, Problem or error

Views

42

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Grey 'Edit-In' menu may be caused by-

1) The photo is 'missing'.  Grid view thumbnail is showing a [!] on the border? (or a corrupt file)

MISSING PHOTOS

2) You are using Smart Previews and the original file is not connected to the computer or available to Lightroom. (eg. external usb drive not connected)

3) Lightroom and Photoshop are not linked correctly in Registry/plist.  See this link-

EDIT IN Photoshop command missing

 

Regards. My System: Lr-Classic 10.0, Photoshop 22.0, Lightroom 4.0, Windows-10. Nikon DSLR.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 08, 2020 0
New Here ,
Apr 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you so much for your help, external USB drive was not connected. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 08, 2020 0