export slideshow as video hangs

New Here ,
Oct 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I want to export a slideshow as a video. Unfortunately this function hangs.

 

When I switch on GPU support, the progress bar hangs at about 5%. Without GPU support, Lightroom doesn't seem to start with the action at all. In the activity viewer I see a process called "amecommand" which seems to have crashed.

 

All files in the slideshow are Jpeg images (no video files). Export as video in 16:9 at 1080p.

 

The computer is an iMac (late 2015) with 24 GB RAM and macOS Catalina. The Lightroom version is 10.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

TOPICS
Bug, Crash or freeze, Import and export, Mac, Problem or error

Views

39

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
New Here ,
Dec 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem, I cannot export slideshow, it hangs.  I exported slideshows as videos 16:9 that were raw files and Jpegs in a differnt folders before the last update in November.  IT worked than, not know. I spent 3 days trying, I exported photos to difernt folder and Imported them to different Collection, they are all Jpegs. Turn off  LR, come back 3x exporting again, it hangs. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more