External drive showing as a folder within internal hard drive

New Here ,
Feb 24, 2021 Feb 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi all, my external hard drive ('Tom 1') is showing up as a folder within a 'Volumes' folder, within my internal mac HD. As per the photo below.

I can't work out how to make the external drive appear as a drive in its own right. Is anyone aware of a solution?

 

Screenshot 2021-02-24 at 16.54.42.png

TOPICS
Import and export, Mac, Problem or error

Views

64

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

LEGEND , Feb 24, 2021 Feb 24, 2021
Do the following in this order 1.  Right click on the "/" and select Hide this Parent2.  Right click on "Volumes" and select Hide this Parent If you ever import anything under Users you should Right click it and select Hide this Parent

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Feb 24, 2021 Feb 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Do the following in this order

 

1.  Right click on the "/" and select Hide this Parent

2.  Right click on "Volumes" and select Hide this Parent

 

If you ever import anything under Users you should Right click it and select Hide this Parent

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 25, 2021 Feb 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for these tips, however this has just hidden everything as below. My external drive is still not showing up as its own drive.

I think I'm right in thinking it should appear in the same format as where you see 'Macintosh HD'

 

Screenshot 2021-02-25 at 09.08.38.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 25, 2021 Feb 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

It worked! I did a new import having followed the steps above and now it shows, in all its glory...

Thank you Bob.

 

Screenshot 2021-02-25 at 09.24.56.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 25, 2021 Feb 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It should have showed up as a drive with 383 photos to start with and you shouldnt have needed to do an import.  I did a test of this before I posted in a test catalog and it worked.   Glad its working for you though.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines