Highlighted

Flickering screen while using latest LR Classic

New Here ,
Jun 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!  I have been having an issue with my 3year old iMac screen flickering and briefly going white while using the lastest version of LR Classic.  It starts after I have been using it for a while, not right away.  I have tried Reseting NVRAM or PRAM, and have started up in Safe Mode as advised by Apple, but the problem comes back after using LR for a while.  It does not start while I am online, or in other apps.  Any thoughts?  I saw in another post here to turn of the Graphics Processor in Preferences??   Any help would be greatly appreciated!

 

 

Topics

Mac, Performance, Problem or error

Views

184

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Flickering screen while using latest LR Classic

New Here ,
Jun 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!  I have been having an issue with my 3year old iMac screen flickering and briefly going white while using the lastest version of LR Classic.  It starts after I have been using it for a while, not right away.  I have tried Reseting NVRAM or PRAM, and have started up in Safe Mode as advised by Apple, but the problem comes back after using LR for a while.  It does not start while I am online, or in other apps.  Any thoughts?  I saw in another post here to turn of the Graphics Processor in Preferences??   Any help would be greatly appreciated!

 

 

Topics

Mac, Performance, Problem or error

Views

185

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jun 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I suggest turning the Graphic Processor to OFF and see whether that helps.  This is located via the Lightroom Classic Menu > Preferences > Performance.

I hope this helps.

warmly/j

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you I will try this! Thanks for replying!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi! This problem seems to be common to the Macs equipped with an AMD Radeon R9 M380 2 GB graphic card running on Mojave. I have the same problem in the same conditions and wondering if it's worthwhile updating to Catalina. Did you update your iMac to Catalina? Did this solve your problem? Thx in advance for your answer. Regards.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...