I can't view photo in the library

New Here ,
Mar 24, 2021 Mar 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello to everyone. I have problem with the Light Room Classic, I  can see the photos on the library, somebody can help me to resolve this problem? Attached the LRC panel.

Thank you.

Gigi CampanileLRC_Panel.PNG

TOPICS
How to, Problem or error, Windows

Views

117

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Apr 01, 2021 Apr 01, 2021
This can be caused by a defective monitor profile. Try setting the monitor profile to sRGB (use Adobe RGB if you have a wide gamut monitor). With Lightroom closed, press the Windows key + R, type colorcpl in the box and press Enter. Add the sRGB profile, then set it as default. If this fixes the issue, it is recommended that you calibrate the monitor with a hardware calibrator. This will also create and install a custom monitor profile that describes your monitor accurately.  

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 24, 2021 Mar 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please post your LRC and OS version numbers.

BTW, thanks for attaching your issue correctly with using the "Insert Photos" icon!

Is this a sudden change to your Library module? ie: has it happened before?

Are you images available to see in any other Module?

Can you provide a little detail of your storage strategy?

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 24, 2021 Mar 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Tony,

thanks for your reply. The problem it was on the storage. Thanks alot of your advise.

Gigi

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 01, 2021 Apr 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Unfortunately I'm still have the same problem. I was able to see the library photos just for a short time.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 01, 2021 Apr 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This can be caused by a defective monitor profile.

Try setting the monitor profile to sRGB (use Adobe RGB if you have a wide gamut monitor).

With Lightroom closed, press the Windows key + R, type colorcpl in the box and press Enter.

Add the sRGB profile, then set it as default.

If this fixes the issue, it is recommended that you calibrate the monitor with a hardware calibrator.

This will also create and install a custom monitor profile that describes your monitor accurately.

 

color-management.png

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 01, 2021 Apr 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Per, thank you, I changed the color profile and it look that work. 

Thanks alot.

Gigi Campanile

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines