Highlighted

Lightroom Classic 9.2 keeps re-indexing facial recognition photos upon re-boot.

New Here ,
Feb 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

I finally bowed to Adobe and upgraded to Classic 9.2.  I have 248K photos.  I am running Catalina on my Mac.

 

Upon re-booting, the beloved LR keeps restarting "Face Detection" at "Indexing 30,000 photos" and descends over the next hours to zero photos.

 

The only catch is, if I close out and then open again, LR lovingly starts indexing 30,000 face detection photos again.

 

It's a combination of Groundhog Day, The Twilight Zone and the ills of capitalism.  I paid more money for more problems.

 

Help, please.  This is frustrating, and is eating my RAM.

 

Eric

 

Attached, a screen shot.

TOPICS
Mac, Performance, Problem or error

Views

95

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom Classic 9.2 keeps re-indexing facial recognition photos upon re-boot.

New Here ,
Feb 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

I finally bowed to Adobe and upgraded to Classic 9.2.  I have 248K photos.  I am running Catalina on my Mac.

 

Upon re-booting, the beloved LR keeps restarting "Face Detection" at "Indexing 30,000 photos" and descends over the next hours to zero photos.

 

The only catch is, if I close out and then open again, LR lovingly starts indexing 30,000 face detection photos again.

 

It's a combination of Groundhog Day, The Twilight Zone and the ills of capitalism.  I paid more money for more problems.

 

Help, please.  This is frustrating, and is eating my RAM.

 

Eric

 

Attached, a screen shot.

TOPICS
Mac, Performance, Problem or error

Views

96

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Feb 29, 2020 0
LEGEND ,
Feb 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

First off, pause Face Detection.

 

Not the solution, a work around.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 29, 2020 0
LEGEND ,
Feb 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Second, the sync bit, looks like something at odds. In preferences, look at the sync portion, look for issues.

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 29, 2020 0
New Here ,
Feb 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you David -- I will check these points.

 

FY enjoyment - 1dsMk2 and 1dX over here -- :namaste:

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 29, 2020 0
New Here ,
Mar 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Still no answer on this.  Very frustrating - more money, more problems.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 08, 2020 0