Highlighted

Lightroom Classic 9.4 Slideshow module makes preview each time play button is used

New Here ,
Oct 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Imac Mojave 10.4

How do I keep the slideshow from running the preview module every time I use “play” when there have been no changes in the slideshow whatsoever.  I am in manual mode and start and stop the slideshow.  This is becoming an issue as I am presenting a talk where I will be sharing images via zoom with another presenter.  My images are in LR Clasic slideshow.  When I relinquish my share for the other presenter to talk/share his computer, and then the share comes back to me.   Anytime I stop the slideshow with escape and then restart (no changes have been made), Lightroom rebuilds the previews.   This did not occur in earlier versions of Lightroom.   Is there a setting where I can prevent this.  It is time consuming and boring for my audience to watch a very slow build of the previews before the slideshow can begin.  Thank you.

Marsha

 

{Moved from Lightroom Cloud to Lightroom Classic Forum by Moderator}

Do you know of any setting that will keep lightroom from doing this?

TOPICS
Bug, Feature request, How to, Mac, Problem or error

Views

25

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom Classic 9.4 Slideshow module makes preview each time play button is used

New Here ,
Oct 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Imac Mojave 10.4

How do I keep the slideshow from running the preview module every time I use “play” when there have been no changes in the slideshow whatsoever.  I am in manual mode and start and stop the slideshow.  This is becoming an issue as I am presenting a talk where I will be sharing images via zoom with another presenter.  My images are in LR Clasic slideshow.  When I relinquish my share for the other presenter to talk/share his computer, and then the share comes back to me.   Anytime I stop the slideshow with escape and then restart (no changes have been made), Lightroom rebuilds the previews.   This did not occur in earlier versions of Lightroom.   Is there a setting where I can prevent this.  It is time consuming and boring for my audience to watch a very slow build of the previews before the slideshow can begin.  Thank you.

Marsha

 

{Moved from Lightroom Cloud to Lightroom Classic Forum by Moderator}

Do you know of any setting that will keep lightroom from doing this?

TOPICS
Bug, Feature request, How to, Mac, Problem or error

Views

26

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 12, 2020 0
LEGEND ,
Oct 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Past that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

 

GoldingD_0-1603068554357.jpeg

 

GoldingD_1-1603068554358.png

 

 

GoldingD_2-1603068554358.png

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 18, 2020 0
GoldingD LATEST
LEGEND ,
Oct 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not a slideshow person, but I suspect you need to export it, to watch without it making new previews, then you watch the export.

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/creating-slide-shows-basic-workflow.html

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 18, 2020 0