Highlighted

Lightroom Classic bug with transform causing cropping when applying preset

Community Beginner ,
Apr 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In Develop, I notice when applying an Auto transform on an image and then applying a preset, the image crops in further for no reason. This effect is previewed in the Navigator preview but not on the image itself until the preset is applied. Happens with all presets and has been for a while. Only occurs with Auto, Guided, Vertifal anf Full. Doesn't seem to with Level. Happy to post a video example if required. 

TOPICS
Bug

Views

94

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom Classic bug with transform causing cropping when applying preset

Community Beginner ,
Apr 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In Develop, I notice when applying an Auto transform on an image and then applying a preset, the image crops in further for no reason. This effect is previewed in the Navigator preview but not on the image itself until the preset is applied. Happens with all presets and has been for a while. Only occurs with Auto, Guided, Vertifal anf Full. Doesn't seem to with Level. Happy to post a video example if required. 

TOPICS
Bug

Views

95

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 16, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I suggest you post a bug report in the official Adobe feedback forum, where Adobe wants all bug reports and feature suggestions: 
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/categories/photoshop_family_photoshop_lightroom

Be sure to include the first ten lines of the menu command Help > System Info.  Provide all the details, rather than linking back to this thread -- experience shows that Adobe developers tend not to follow the links.

 

A screen recording in this case would be most helpful. Upload it to Youtube, Dropbox, or similar and include the sharing link in your post.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 16, 2020 0
LEGEND ,
Apr 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It works fine here on Lr9.2.1 and macos 10.14.6   Post a video,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 16, 2020 0