Highlighted

Lightroom classic not responding to image changes in develop mode

New Here ,
Jun 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just since the most recent LrC update I have found that when doing my processing of images LR is NOT responding to image changes while in develop mode. It is "sticking" on a previous edited image and not advancing to the next image to be edited. Also when trying to crop an image it is going "back" to a previously cropped image and not to the one I actually want to crop. I am using Win10 and have 8gb RAM and working in LR has never before given me any major issues, until this latest update.

Develop Mode. LR is stuck on this edited image. Will not advance to next image (Navigator)Develop Mode. LR is stuck on this edited image. Will not advance to next image (Navigator)

 

Develop mode with crop tool showing th last image I cropped. Will not change to the image in Navigator pane.Develop mode with crop tool showing th last image I cropped. Will not change to the image in Navigator pane.

 

{Moved from Lightroom Cloud to Lightroom Classic Forum by Moderator} 

Topics

Performance

Views

59

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom classic not responding to image changes in develop mode

New Here ,
Jun 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just since the most recent LrC update I have found that when doing my processing of images LR is NOT responding to image changes while in develop mode. It is "sticking" on a previous edited image and not advancing to the next image to be edited. Also when trying to crop an image it is going "back" to a previously cropped image and not to the one I actually want to crop. I am using Win10 and have 8gb RAM and working in LR has never before given me any major issues, until this latest update.

Develop Mode. LR is stuck on this edited image. Will not advance to next image (Navigator)Develop Mode. LR is stuck on this edited image. Will not advance to next image (Navigator)

 

Develop mode with crop tool showing th last image I cropped. Will not change to the image in Navigator pane.Develop mode with crop tool showing th last image I cropped. Will not change to the image in Navigator pane.

 

{Moved from Lightroom Cloud to Lightroom Classic Forum by Moderator} 

Topics

Performance

Views

60

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 28, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jun 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Definitely odd behavior... I can't reproduce this. I wonder if you have enough RAM available? Do you have other apps open? If you restart your computer and only have LrC open will that make a difference?  How much RAM do you have allocated in your Preferences>Performance tab?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2020 0
Jao_vdL LATEST
Adobe Community Professional ,
Jun 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not seeing this issue either. I am on Mac OS X. I would try resetting the preferences: https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2020 0