LIGHTROOM CLASSIC Spot Removal Tool affecting other local adjustments

Community Beginner ,
Dec 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When using/applying spot removal tool, previous local adjustments with the Adjustment Brush vanish, seriously annoying as a lot of time and effort went into the Brush adjustments. Has anybody got any suggestions or experienced similar problems? Never experienced this before despite using Lightroom Classic for sebveral years.

TOPICS
Problem or error

Views

52

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Dec 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You will need to show us screen shots before and after you apply the Spot Removal system to show what you are seeing on your screen.

 

But I have a suggestion and that is to do Spot removal Before you do any Adjustment brushing or Graduated Filtering adjustments. See if that works correctly for your needs.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Community Beginner ,
Dec 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

thanks for replying, Adobe technical fixed it for me, Apple BIG SUR issue, switching off the Graphics Processor in LR Preferences has cured it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Dec 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Previous slider settings in adjustment brushes only stick if they are selected before clicking on the image to create the mask.

 

That changes the current default.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
john2577640 AUTHOR LATEST
Community Beginner ,
Dec 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Adobe technical fixed it for me, Apple BIG SUR issue, switching off the Graphics Processor in LR Preferences has cured it, thanks for replying.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Reply
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more