Lightroom Classic takes at least 5 minutes to boot

Explorer ,
Nov 25, 2020 Nov 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not only does the boot up take long, but Lightroom Classic version 10.0 (202010011851-ef6045e0) is extremely slow. I have been a Lightroom user for many years and never had this problem. I have tried turning off the GPU option from Lightrooms preferences without any improvement.  

My computer is running Windows 10 Business Edition Version 10.0.19041. System X64. Processor Speed 3.0GHz, Built in memory 16189MB. Memory cache size - 65.5MB.

Can anyone help?

 

 

TOPICS
Performance, Problem or error, Windows

Views

47

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 25, 2020 Nov 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

Please_Post_Your_Sys_Info_as_LrC_reports_it.png

 

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 25, 2020 Nov 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Does this occur for a new catalog?

Create a new catalog and test.

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines