Highlighted

Lightroom crashes after opening

New Here ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello! i just opened my lightroom cc, but it keeps crashing every 10 seconds or freezes after every command. Can you tell me what to do?

Topics

Bug, Crash or freeze, Problem or error

Views

46

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom crashes after opening

New Here ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello! i just opened my lightroom cc, but it keeps crashing every 10 seconds or freezes after every command. Can you tell me what to do?

Topics

Bug, Crash or freeze, Problem or error

Views

47

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

sorry, but i couldn`t update preferences by holding keys shift and alt and i couldn`t find this preferences file on my computer i only could enter file / preferences dialog window, but there is no sign "reset the preferences"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And while holding down on those keys, you used  your mouse to start Lightroom Classic, by double clicking on the icon?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What Operating System? MAC or Windows?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The first thing to do is to provide basic information such as:

Adobe Forum.png

If you're talking about Lightroom Classic and not Lightroom CC, then you can try resetting the preference file, and turning the GPU acceleration off (Preferences->Performance->"Use Graphics Processor" should be set to OFF).

 

If you're talkinb about Lightroom CC, you are in the wrong forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

As you have used the out of date product name Lightroom CC, it is  important to verify what program you are referring to.

 

If you are paying for an Adobe subscription Plan, then you have should have the Adobe Creative Cloud Desktop App running. Bring that up, hover your mouse over the icon for the program in question, write the name and version down, then report back.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Do you have an Android device attached?

If so, remove that, then try again.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...