Highlighted

Lightroom failing to import

New Here ,
Oct 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

For some unknown reason I can't get lightroom to import my images. I am trying to import these mixture of raw files and tiffs below as per normal.

(Sometimes the previews show, other times it doesn't, even after a long wait.)

I click on import and it shows "importing files" both on the centre of the screen and "importing files from their current location" the action bar in the top left.

No matter how long I leave it it does not import and Lightroom has not frozen it just simply does not import.

I click on the small x on the action bar in the top left to cancel the import and it states "no photos or videos are found to import".

I have uninstalled and reinstalled lightroom, I have tried loading backups. I have even deleted every catalogue I own and backups to start from scratch and tried other hard drives etc etc. Nothing has fixed this issue. Rendering this program absolutely useless to me.

I have used lightroom for over 6 years. This is CC 2015.

Adobe Community Professional
Correct answer by Axel Matt | Adobe Community Professional

Try to deactivate the GPU support.

Adobe Lightroom GPU Troubleshooting and FAQ

Do you have install the latest version of Lightroom (2015.12)?

Axel

Views

1.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom failing to import

New Here ,
Oct 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

For some unknown reason I can't get lightroom to import my images. I am trying to import these mixture of raw files and tiffs below as per normal.

(Sometimes the previews show, other times it doesn't, even after a long wait.)

I click on import and it shows "importing files" both on the centre of the screen and "importing files from their current location" the action bar in the top left.

No matter how long I leave it it does not import and Lightroom has not frozen it just simply does not import.

I click on the small x on the action bar in the top left to cancel the import and it states "no photos or videos are found to import".

I have uninstalled and reinstalled lightroom, I have tried loading backups. I have even deleted every catalogue I own and backups to start from scratch and tried other hard drives etc etc. Nothing has fixed this issue. Rendering this program absolutely useless to me.

I have used lightroom for over 6 years. This is CC 2015.

Adobe Community Professional
Correct answer by Axel Matt | Adobe Community Professional

Try to deactivate the GPU support.

Adobe Lightroom GPU Troubleshooting and FAQ

Do you have install the latest version of Lightroom (2015.12)?

Axel

Views

1.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 16, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Oct 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

From the Lightroom menu > help > system info

which exact version of LR are you using?

Looks like you are on Windows, which version?

In the Lightroom Import dialog, pick "copy" at the top, in the Destination panel pick something real, at the top go back to "add".

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 17, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Oct 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Try to deactivate the GPU support.

Adobe Lightroom GPU Troubleshooting and FAQ

Do you have install the latest version of Lightroom (2015.12)?

Axel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 17, 2017 0
New Here ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same exact problem. I am using Lightroom 5.6. The reply (deactivate the GPU support) only applies to more recent versions of Lightroom, so I cannot apply this suggestion. The import funciton used to work fine. Could it be that 5.6 is not compatible with Catalina (I recently upgraded)?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 09, 2020 0
Adobe Community Professional ,
May 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yeah Could be. Not compat with Catalina. Exactly!!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 09, 2020 0