Lightroom freezing after update

New Here ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, my Ligtroom Classic latest update doesn't work properly. It freeezes immediately after starting. It takes a lot of time until you can close ist. Does anybody know this problem and how to solve it?

 

Best regards Michael

TOPICS
Crash or freeze, Problem or error

Views

159

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom freezing after update

New Here ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, my Ligtroom Classic latest update doesn't work properly. It freeezes immediately after starting. It takes a lot of time until you can close ist. Does anybody know this problem and how to solve it?

 

Best regards Michael

TOPICS
Crash or freeze, Problem or error

Views

160

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 11, 2020 0
LEGEND ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please provide the following basic information

 

Adobe Forum.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 11, 2020 1
New Here ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, don't know what it was, maybe the software had a bad night. So I restartet everything, soft- and hardware, and now it works properly.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 11, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue. 

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom. 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html 

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link. 

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences. 

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/ 

 

If this doesn't help we need more informations about your environment, as dj_paige already worte. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 11, 2020 0
New Here ,
Nov 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, don't know what it was, maybe the software had a bad night. So I restartet everything, soft- and hardware, and now it works properly.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 11, 2020 0