Lightroom ne répond pas.

New Here ,
Apr 06, 2021 Apr 06, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

I have a big problem with LR Classic on Windows. I turn it on and a wheel turns and says to me: LR does not respond. I have had this problem at least 15 times and no one has ever been able to help me. The links you give me are of no use to me. What should I do ? I am a photographer and I need my software every day. I tried all the means I had at my disposal in your help centers but nothing helped. After 2 or 3 days LR works again. But this problem appears when I need it most. I am not the only one with this problem. It would be good if Adobe did a correct update to avoid this kind of very recurring bug. Waiting for a good response. Regards. Catherine. 

{Moved from Lightroom Cloud to Lightroom Classic Forum by Moderator}

TOPICS
Problem or error, Windows

Views

78

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2021 Apr 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Catherine,

 

Maybe you could give us more information on your configuration? What is your computer OS and version? How much memory do you have? Are you using a hard disk or a solid-state disk for your photos and/or database?

 

Is the non-responsive at the start-up or during the work? Does it happen when you change the modules? Does it happen when you change the picture?

ABAMBO | Hard- and Software Engineer | Photographer

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Apr 07, 2021 Apr 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Also please state the version NUMBER of your Lightroom Classic.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 07, 2021 Apr 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link.

Troubleshoot GPU issues | Lightroom Classic (adobe.com)

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences.

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

If this doesn't help we need more informations about your environment.

Which operating system do you use?

Which version of Lightroom do you use?

Please post the exact version and not only phrases as "recent", "latest" and so on.

 

Do you get an error message? If yes, please post the exact message or an screenshot. 

insert graphic mini.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines