Highlighted

Lightroom's HAUNTED! - Keeps scrolling through pics, menu items, etc

Engaged ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

  • When I open Lightroom Classic 9.3 on my Windows 10 x64 PC it's started behaving very strangely: it's like there's a key stuck on my keyboard...  it scrolls through the menus, it scrolls through the pics, and any pic I try and open in either library or develop it won't stay with it: just goes on to the next one
    Please see videos for better explanation!

    I have:
  • reset preferences (no change);
  • updated graphics driver (no change);
  • disabled Graphics Card accelleration (no change);
  • uninstalled and reinstalled Lightroom (no change);
  • unplugged Wacom Tablet (no change)
  • Unplugged Loupedeck+ (no change)
  • Uninstalled Loupedeck+ software (no change).
  • Uninstalled 9.3 and reinstalled 9.2. Same problem

Am not having this issue with any other software, other Creative Cloud apps included.

Any more ideas for things I could try? Any ideas what the problem might be?
Many thanks
Mark

Windows 10.0.18362 64GB RAM, lots of free HDD space. Cache on dedicated drive.
NVidia GTX980 driver WHQL 451.48

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

102

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom's HAUNTED! - Keeps scrolling through pics, menu items, etc

Engaged ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

  • When I open Lightroom Classic 9.3 on my Windows 10 x64 PC it's started behaving very strangely: it's like there's a key stuck on my keyboard...  it scrolls through the menus, it scrolls through the pics, and any pic I try and open in either library or develop it won't stay with it: just goes on to the next one
    Please see videos for better explanation!

    I have:
  • reset preferences (no change);
  • updated graphics driver (no change);
  • disabled Graphics Card accelleration (no change);
  • uninstalled and reinstalled Lightroom (no change);
  • unplugged Wacom Tablet (no change)
  • Unplugged Loupedeck+ (no change)
  • Uninstalled Loupedeck+ software (no change).
  • Uninstalled 9.3 and reinstalled 9.2. Same problem

Am not having this issue with any other software, other Creative Cloud apps included.

Any more ideas for things I could try? Any ideas what the problem might be?
Many thanks
Mark

Windows 10.0.18362 64GB RAM, lots of free HDD space. Cache on dedicated drive.
NVidia GTX980 driver WHQL 451.48

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

103

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 08, 2020 0
Community Beginner ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same problem. Running LRC 9.3 on an iMac.

Have you found a solution?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 0
Engaged ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not a solution, only a workaround, and maybe it doesn't work on a Mac. If I start Lightroom as an administrator, rather than as 'me' it works fine. Adobe tech support thinks it's a clash with another program or utility that runs under my profile but not under the Administrator's.

HTH

Mark

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 1
Community Beginner ,
Jul 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Mark for the quick response. I did talk to an Adobe tech, and he just directed me to roll back to version 9.2. Before I took that step, I decided to restart the computer, and that was enough to fix the problem. I still don't know what caused that behavior.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 22, 2020 0
LEGEND ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Do you have a WACOM Tablet or similar attached to your computer?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 21, 2020 1
Community Beginner ,
Jul 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Interesting you ask, because I do have a WACOM tablet, although it is not currently connected to the computer. I wonder if the installed software wasn't acting nice with LRC v 9.3?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 22, 2020 0
LEGEND ,
Jul 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Not connected. So not connected via USB, what about via WiFi if available. Thinking of when the computer can communicate with the device, not so much the software that supports it.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 22, 2020 0
GoldingD LATEST
LEGEND ,
Jul 22, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Oh, and any Android device? That is anoccasionally odd one, 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 22, 2020 0