Highlighted

Lightroom was unable to backup the catalogue...

New Here ,
Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am getting the classic error showing up with the newest version of Lightroom.

 

mipevo6_0-1598772415741.png

Any suggestions on why ?  I tried the choose a different folder, I have enough space etc..

Thanks in advance.

 

TOPICS
Problem or error, Windows

Views

73

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Lightroom was unable to backup the catalogue...

New Here ,
Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am getting the classic error showing up with the newest version of Lightroom.

 

mipevo6_0-1598772415741.png

Any suggestions on why ?  I tried the choose a different folder, I have enough space etc..

Thanks in advance.

 

TOPICS
Problem or error, Windows

Views

74

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Aug 30, 2020 0
LEGEND ,
Aug 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Looks like you are using a NAS?

 

Check the NAS security settings. See if something changed.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 30, 2020 0
New Here ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nothing to do with the NAS, but good idea so thanks

 

The catalogue and backups are all happening to local disks 

 

Tried changing the location

Tried the config.lua fix

 

Thoughts?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
New Here ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I now have this issue as well... I clicked continue several times (like 100) and it gets me no where....

Did you get a solution on this?

I am about to lose my mind 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
New Here ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

PC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
LEGEND ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is that file name running into an OS or other issue invoving file name length? 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

curiosity, are you ising Mac or PC?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
New Here ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

PC for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

have you tried the ssteps listed here:

https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/unable-to-back-up-catalog.html

 

Basically: 

  • Launch Lightroom.

  • (Win) Choose Edit menu > Preferences.

    (Mac) Choose Lightroom > Preferences.

  • When the Preferences dialog appears, select the Presets tab.

  • In the Presets tab, click the Show Lightroom Presets Folder button. Lightroom opens the root preset folder in the File Explorer (Win)/Finder (Mac).

  • In the File Explorer (Win)/Finder (Mac), navigate to the Lightroom folder.

  • Go to Adobe Creative Cloud and download the config.lua file. Copy the downloaded config.lua file into the Lightroomfolder mentioned in Step 5.

    This config.lua file will reconfigure the old backup behavior in Lightroom.

  • Relaunch Lightroom.

    You should be able to back up your catalog now. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 01, 2020 0