Loading camera models.

Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I would like to set the values for each camera, therefore :
Edit + preferences + predefined parameters
In the RAW default setting window
"Adobe Default"
Marked "replace main parameter for specific cameras".
And there nothing happens, I only get one :
"Please wait while the camera models are loading"
I left LR open for 24 hours, nothing has changed.
Do you have a solution ?
Thank you.
Jean Pierre

TOPICS
Crash or freeze, Download and install, How to, Problem or error, Windows

Views

138

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Jean-

Please use the Insert Photos option to show your screen capture, which is appreciated2020-11-15_08-07-24.png

warmly/j

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

2020-11-15_11h53_07.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What camera are you using? Maybe LrC doesn't have your camera included.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Indeed, this is the entire list of cameras that won't charge. At this moment I have no list.
I am using a Canon 77D, it should be in the list ... when charged 🙂

Anyway, thank you for your answer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm not sure what you are asking. However, does this tutorial answer any of your questions?

https://www.youtube.com/watch?v=XGCnR9qEqA4&t=29s 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I will lokk at the video, thank you Jim.
And tell you if I have a good answer.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

 

exampleexample

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

2020-11-16_00h19_54.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here it is. If necessary, I could change LR language from French to English.
Thank you.
Jp

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And when you clcik where pointed out:

 

Screen Shot 2020-11-15 at 3.26.32 PM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 16, 2020 Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I clicked.
No changes.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 15, 2020 Nov 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I won't bother you again. But for what you are saying I really think that video link I provided told you what you want to know. Now, I'm a rather slow learner and it took me watching the video a couple of times before it sank in, but it worked for me. That's all I'm going to say about it, and that's the last I'll contribute to this thread.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 16, 2020 Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The problem was resolved.
I left the computer running overnight and found out this morning that my camera -Canon 77D- was in the preset settings.
I believe LR took a long time to load this data, not sure if this is normal, but at least it is working now.
I am unable to tell you what happened.

Thank you all for your help.
@JimHess, thanks again for the video on YouTube. I didn't have time to watch it yesterday, I did it this morning.
The channel looks very interesting. I even understand easily Laura Shoe's accent, which is not always easy for a French person 🙂 . I will therefore subscribe to the channel.

Have a nice day.
Jp

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines