LR Classic CC takes a long time to open (Title Edited by Moderator)

Contributor ,
Nov 26, 2020 Nov 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This has been going on for many versions now...I think it has something to do with incompatibility with Logitech's mouse software, but am not 100% sure about that. All I know is that nothing in the UI is accessible until I bring Logitech's window (or another window) to the foreground while this delay is happening. I've tried to let it sort itself out on its own, but 10 minutes later the little blue wheel in Windows 10 is still spinning. 

TOPICS
Crash or freeze, Performance, Problem or error

Views

79

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Nov 26, 2020 Nov 26, 2020
Go to File > Plugin Manager, and disable the LogiOptions plugin. This plugin is known to cause long startup times for Lightroom.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Nov 26, 2020 Nov 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Go to File > Plugin Manager, and disable the LogiOptions plugin.

This plugin is known to cause long startup times for Lightroom.

 

image_2020-11-26_225809.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Contributor ,
Nov 26, 2020 Nov 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Amazing, thank you. I didn't even remember installing that plugin. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 27, 2020 Nov 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what about on mac? my lightroom wont open and i am using a logitech mouse

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Nov 27, 2020 Nov 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It's possible that this problem only happens to Windows users, but I'm not sure.

Since you cannot launch Lightroom, you can use the Finder to delete the plugin.

The path on Windows is C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic\Modules

It should be in the corresponding folder on a Mac, I'm not a Mac user, so I can't provide any details.

 

Alternatively, try deleting the preferences.

Instructions on this page, which also describes how to delete the preferences file manually in the Finder.

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines