LrC is not starting even after re-installing on my pc

Community Beginner ,
May 23, 2021 May 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I re-installed LrC on my pc and somehow it will not start anymore.
Lr and Ps do not have this problem. Any sugesstions?

TOPICS
Activation, Creative Cloud, Installation

Views

439

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 23, 2021 May 23, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 24, 2021 May 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

quote

it will not start anymore.


By @WvdBerg Photography

 

What happens when you try?

Please give a detailed description.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 24, 2021 May 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

When I try to open it on my pc it is only running on th background and is not opening like it did before

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 24, 2021 May 24, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Do you mean that nothing happens when you try to open it, but you can see the Lightroom process in the task manager?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 25, 2021 May 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

That is correct. Only in the task manager.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Don't know if this will help, but try running LrC as administrator.

Right click the LrC shortcut on the desktop, then choose Run as administrator.

Make sure that it is not running in the background before trying this.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 26, 2021 May 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Sadly this didn't work as well. It's only running in the background.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 30, 2021 May 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Per, any chance you know how I can fix this?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Here are a few more things you can try.

Before you try each one, make sure that LrC is not running in the background, and that there is no .lock file present. The .lock file can be found in the folder that contains your catalog. I think the default location is in the Pictures folder in your user account. If your catalog is named Lightroom Catalog v10.lrcat, the lock file will be named Lightroom Catalog v10.lrcat.lock. If there is a lock file present, delete it.

 

Try to delete Lightoom's preferences.

With the File Explorer, go to C:\Users\Your user name\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom\Preferences

Delete the file named Lightroom Classic CC 7 Preferences.agprefs

A new preferences file will be created when Lightroom is launched.

 

If that doesn't help, try to disable the GPU in preferences.

Open Lightroom Classic CC 7 Preferences.agprefs in a plain text editor, like Notepad.

Close to the end of the file there is a line that says useAutoBahn = true,

Change this to useAutoBahn = false,

Save and close the file.

 

image_2021-05-31_115352.png

 

If neither of these help, uninstall LrC, then run the Creative Cloud Cleaner Tool, followed by a reinstall.

https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 25, 2021 May 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

M1iMacにインストールしてみましたが、Illustrator、Photoshop、Lightroomは起動しましたがLightroom classicだけがユーザー権限でエラーが出て修復もできずに起動しません。

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines