Highlighted

Macbook Pro 16 with AMD Radeon Pro 5500M 8GB Glitch

New Here ,
Apr 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is anybody else seeing this glitch on 16" MBPs?

Screen-Shot-2020-04-17-at-6.53.07-PM.jpgScreen Shot 2020-04-17 at 6.54.53 PM.pngScreen Shot 2020-04-17 at 6.55.41 PM.png

TOPICS
Bug, Mac, Problem or error

Views

262

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Macbook Pro 16 with AMD Radeon Pro 5500M 8GB Glitch

New Here ,
Apr 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is anybody else seeing this glitch on 16" MBPs?

Screen-Shot-2020-04-17-at-6.53.07-PM.jpgScreen Shot 2020-04-17 at 6.54.53 PM.pngScreen Shot 2020-04-17 at 6.55.41 PM.png

TOPICS
Bug, Mac, Problem or error

Views

263

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 17, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

There's been at least one other report:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/gpu-acceleration-corrupts-preview/m-p/11030154?page...

 

Since there are a limited number of driver version/GPU combinations for Macs (the drivers are built-in to the OS releases), Adobe usually stays on top of GPU issues for Macs. But evidently not this time.

 

I strongly recommend that you post a bug report in the official Adobe feedback forum, where Adobe wants all bug reports and feature suggestions: 
https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/categories/photoshop_family_photoshop_lightroom

Be sure to include the first ten lines of the menu command Help > System Info.  Provide all the details, rather than linking back to this thread -- experience shows that Adobe developers tend not to follow the links.

 

Adobe won't find out about such bugs unless users report them, and the previous user to post in this forum neglected to submit a bug report.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 17, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Also, I assume the bug goes away when you disable the GPU?

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 17, 2020 0
New Here ,
Apr 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

yes im having same problem with same mac pro 

so we report to Adobe, is that only solution atm ?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 18, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Now that the bug is reported to Adobe, I think your options are:

 

- Disable the GPU and wait until Apple and/or Adobe address the issue. It will likely be two months before the next release of LR; don't know about 10.15.5.

 

- If this problem didn't occur with Mac OS 10.15.3, roll back to that version (which Apple makes difficult).

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 18, 2020 0