main catalog seems to be empty of photos since upgrading from Lr 6 to LrC

New Here ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I'm facing a problem. I upgraded from Lr6 (where everything went fine) to LrC today. I'm trying to open the catalog where I stocked all the infos, data and treatment of my pictures. But It seems no pictures is linked with the catalog which is very strange because I worked with it all the time and my 45000 pictures were classified! Is it an issue from the upgrade? I still have all my pictures in an extrenal hard drive but it depresses me to REclassified everything! Did I do a mistake during the LrC installation? Do you think I can recover the catalog? My computer is macbook pro (2012) with High Sierra (Maybe I have to update it also?)

Thank you very much.

R.

TOPICS
Import and export, Mac, Problem or error

Views

89

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Your title says: "empty of photos". Your text says: "no pictures is linked". These are not the same. Can you explain further and show us a screen capture or three to illustrate the problem.

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello dj_paige

I'll try to explain it better. Sorry for my English, it's not my mother language.

Yesterday, I worked with the old LR version (The sixth). everything went right. Today, I decided to subscribe to the creative cloud one. I downloaded the latest version for my computer (High Sierra at that moment) and tried to upload the only catalog I have. The new version of LR didn't find any pictures linked to the catalog. I closed the new version and opened the old one, The LR6. Unfortunately, the old version didn't find any photo in the catalog either! All my photos are in a different hard drive and they are safe, happily.

I upgraded the macbook pro from High Sierra to Catalina. Nothing changes.

What can I do now to load the catalog with all my photos?

Thank you.

Capture d’écran 2021-02-08 à 3.11.03 PM.pngCapture d’écran 2021-02-08 à 3.15.36 PM.pngCapture d’écran 2021-02-08 à 3.15.48 PM.png

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Other problem I noticed it's the creatice cloud app.

You can see (even if it's in French) the Photoshop app is updated. But you can see also I can't open it!

I checked on my application page if I have it. And no, I don't have Photoshop in my application tab.

I think I did a mistake somewhere but where? 

I just want to work on my photos!

Capture d’écran 2021-02-08 à 3.38.55 PM.pngCapture d’écran 2021-02-08 à 3.42.08 PM.png

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Are you sure that you have opened the right catalog?

Check the menue "Recent Catalog" (I don't konw excat how it looks like on a MAC, I'm a Windows user) if there are other catalog are listed.

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello Axel Matt,

Yes i'm sure I opened the right catalog. Just because I have only one catalog  with all my pictures on it.

I don't know what's happening but it's really annoying.

Thank you.

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

You need to find the old catalog that you were using in LR 6. You can do a search using your operating system's search feature, for all files on all disks whose name ends with .LRCAT, and then open each on in Lightroom Classic (by double-clicking on it) until you find the catalog that shows your photos.

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 08, 2021 Feb 08, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Your second and third screenshots shows Lightroom Desktop rather than Lightroom Classic. Whilst the two applications share a name they don't share a catalog. The application you need to downlaod is 'Lightroom Classic' and the latest version is 10.1.1

 

 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines