Highlighted

Memory card is wiped after importing to Lightroom

New Here ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When i import images from my memory card into lightroom the images on the memory card are deleted. Why does this happen and how do i stop it from happening?

Topics

Import and export, Mac, Performance, Problem or error

Views

70

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Memory card is wiped after importing to Lightroom

New Here ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When i import images from my memory card into lightroom the images on the memory card are deleted. Why does this happen and how do i stop it from happening?

Topics

Import and export, Mac, Performance, Problem or error

Views

71

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That is not a normal Lightroom procedure, and should not be happening. It is recommended that images on the card should be deleted in the camera, and that the card should be formatted in the camera. Does this happen every time? What operating system are you using? Also, what exact version of Lightroom are you using?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Please describe exactly how you import. If you use Apple Image Capture, then this could happen because this is an option in Image Capture.

-- Johan W. Elzenga, http://www.johanfoto.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I use a card reader and import in lightroom from the card reader. I have been doing this for years without problems. It started when I purchased a Lexar C Fast memory card for my Canon EOS DX MkII. I do not know what apple capture is so I assume I am not using apple capture.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LR never deletes after an import as other's have stated so it would have to be some other application, perhaps from Lexar (?) that is taking over this task. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In the LrC Import options, have you selected to Eject after Import, to automatically eject the card? That saves you from damage when actually removing the card if the computer is still communicating with it.

 

MACOS is especially finicky about that

 

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In your Import methods, is ADD or MOVE  available. When importing from camera or card, they should not be available. If they are, a problem exists.

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Aug 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hmm, deleted? Are you seeing they are gone via Finder? or via LrC?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.4, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...