Highlighted

Odd Image Display in Library Module

Community Beginner ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When viewing a photo at 1:1 in the Library module, I've noticed (at least since March 2020) a subtle difference from the way the photo is displayed, 1:1, in the Develop module. The Library module display is rougher, grainier. It's almost as if the Library module isn't displaying the Masking setting in the Sharpening area of the Develop module.

 

I'm running LR Classic on a Lenovo Legion Y540 with a Nvidia GeForce GTX 1660 Ti GPU and with full graphics acceleration enabled.

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error

Views

179

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Odd Image Display in Library Module

Community Beginner ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When viewing a photo at 1:1 in the Library module, I've noticed (at least since March 2020) a subtle difference from the way the photo is displayed, 1:1, in the Develop module. The Library module display is rougher, grainier. It's almost as if the Library module isn't displaying the Masking setting in the Sharpening area of the Develop module.

 

I'm running LR Classic on a Lenovo Legion Y540 with a Nvidia GeForce GTX 1660 Ti GPU and with full graphics acceleration enabled.

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error

Views

180

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 20, 2020 0
LEGEND ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you started to use smart previews?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 20, 2020 0
LEGEND ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If you zoom in tighter, does it then behave?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 10.0, PS 22.0; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.7; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 20, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Apr 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I see that you posted a possible bug report in the official Adobe feedback forum:

https://feedback.photoshop.com/photoshop_family/topics/masking-83ydrh4x9sitc 

 

Since Adobe employee Rikk Flohr has already engaged in that thread, I recommend that everyone continue the discussion there, rather than splitting it between the two forums. And I recommend that you:

 

1. Post there some full-resolution screenshots showing the difference between 1:1 zooms in Library and Develop.

 

2. Upload the photo to Dropbox or similar (along with its .xmp sidecar) and post the sharing links.

 

That way, Adobe developers can see firsthand what's going on.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 20, 2020 0