Highlighted

Printing issue (horizontal lines) with latest version of LR/PS

New Here ,
Mar 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I'm experiencing bad printing quality from recent versions of LR/PS.

I'm working on :

- iMac running Catalina 10.15.3

- LR Classic 9.2

- PS CC 21.1

- Camera RAW 12.2

My printer is a Canon  Pixma Pro-10s with drivers 16.40.1.0.

I'm using Hahnemühle fine art Pearl or Barytha papers with the correct ICC profiles.

 

When I print directly my TIF files from LR or PS after soft proofing my images they are all printed with horizontal lines  in the dark areas.

After discussing with Canon, I've installed the Canon Printer Pro plugin for LR, then I print using this plugin and the result is perfect, so it's not a printer issue (also cleaned up the print heads many times)

So, I guess Adobe has introduced a bug in the printing module of both LR/PS recently.

Is there any fix availablefor this?

 

IMG_5127.JPG

 

Best regards

Topics

Problem or error

Views

151

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Printing issue (horizontal lines) with latest version of LR/PS

New Here ,
Mar 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

I'm experiencing bad printing quality from recent versions of LR/PS.

I'm working on :

- iMac running Catalina 10.15.3

- LR Classic 9.2

- PS CC 21.1

- Camera RAW 12.2

My printer is a Canon  Pixma Pro-10s with drivers 16.40.1.0.

I'm using Hahnemühle fine art Pearl or Barytha papers with the correct ICC profiles.

 

When I print directly my TIF files from LR or PS after soft proofing my images they are all printed with horizontal lines  in the dark areas.

After discussing with Canon, I've installed the Canon Printer Pro plugin for LR, then I print using this plugin and the result is perfect, so it's not a printer issue (also cleaned up the print heads many times)

So, I guess Adobe has introduced a bug in the printing module of both LR/PS recently.

Is there any fix availablefor this?

 

IMG_5127.JPG

 

Best regards

Topics

Problem or error

Views

152

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Mar 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What kind of printer is this? It looks like the rollers or print heads need cleaning. I've also seen this on old paper.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Zzo911 LATEST
New Here ,
Mar 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I use a profersionnal printer Canon Pixma Pro 10s

https://www.usa.canon.com/internet/portal/us/home/products/details/professional-large-format-printer...

 

Well, it's not a printer issue as when I print the same picture from other applications, it's printed perfectly.

I have those lines only when printing from LR/PS, which was not the cas a few months ago.

I don't know from which version of LR/PS it started to fail like that.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...