Highlighted

Problem with Compare View after 9.4 update- 'remove image' removes the opposite one to that selected

New Here ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, first time poster here but long time users.  Major issue with my work flow today.  I normally use the x/y compare view in lightroom to do close compares of my images and to remove the ones I don't want.  Up until now this has worked well by just right clicking on the image in the compare view I want to remove and selecting the remove option.  However, on using this today I became aware that it was removing the opposite image.  I have been through a long support call, including resetting all my preferences only to find that the support analyst had the same issue on his machine.  He refused to escalate the issue and told me to post it here and ask for it on the wish list.  However, as this is something that was working and is now broken and I imagine is part of others work flow I think this should be looked at urgently. Fortunately I spotted this in time to restore the incorrectly removed images from backup, but others might not be so lucky. 

 

Adobe Community Professional
Correct answer by Just Shoot Me | Adobe Community Professional

In Lr 5.7.1 it works the way you describe it to work properly.

 

I suggest you post over at the Photoshop Family Feedback forum, LrC section.

 

https://feedback.photoshop.com/topics/lightroom-classic/5f5f2093785c1f1e6cc40872

 

 

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

62

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Problem with Compare View after 9.4 update- 'remove image' removes the opposite one to that selected

New Here ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, first time poster here but long time users.  Major issue with my work flow today.  I normally use the x/y compare view in lightroom to do close compares of my images and to remove the ones I don't want.  Up until now this has worked well by just right clicking on the image in the compare view I want to remove and selecting the remove option.  However, on using this today I became aware that it was removing the opposite image.  I have been through a long support call, including resetting all my preferences only to find that the support analyst had the same issue on his machine.  He refused to escalate the issue and told me to post it here and ask for it on the wish list.  However, as this is something that was working and is now broken and I imagine is part of others work flow I think this should be looked at urgently. Fortunately I spotted this in time to restore the incorrectly removed images from backup, but others might not be so lucky. 

 

Adobe Community Professional
Correct answer by Just Shoot Me | Adobe Community Professional

In Lr 5.7.1 it works the way you describe it to work properly.

 

I suggest you post over at the Photoshop Family Feedback forum, LrC section.

 

https://feedback.photoshop.com/topics/lightroom-classic/5f5f2093785c1f1e6cc40872

 

 

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

63

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 26, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

On my system the Candidate always get removed no matter what image was selected or what image, Side, you right clicked on.

 

I'm going to test this on Lr 5.7.1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 26, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

In Lr 5.7.1 it works the way you describe it to work properly.

 

I suggest you post over at the Photoshop Family Feedback forum, LrC section.

 

https://feedback.photoshop.com/topics/lightroom-classic/5f5f2093785c1f1e6cc40872

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 26, 2020 1
New Here ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks, I have rolled back to 9.3 and it works as expected so definitely a problem with 9.4

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 26, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Sep 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 26, 2020 1