Problem with new presets not showing and causing error to all presets

New Here ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I have last LR classic version, updated today. I've imported a new set of presets, and in the develop module I can see the folder with the name of the presets but when I try to open de folder to see all the presets inside it doesn't work. Once I tryto do this I have problems with all the rest of presets folder, and no  one opens, and finally I can see no presets, is all this part in grey (I've attached picture). What can I do????

Topics

Crash or freeze, Download and install, Presets or profiles, Problem or error

Views

102

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

First up, JPEG or RAW file?

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And see:

https://lightroomkillertips.com/in-case-your-presets-go-missing/

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

raw

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Also see:

https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic/presets-not-showing-on-lightroom/td-p/9470122?page=...

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
LEGEND ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If the above fail.

 

Sounds like a canadate for resetting the preference file. Resetting the preference file is Adobe speak for deleating the preference file and then letting Lightroom Classic to recreate it.

 

The preference file can get corrupted, resulting in odd behavior. Some people have a knee jerk reaction in thinking they need to uninstall then reinstall Lightroom Classic, maybe that could be called for, but it would be better to first reset the preference file.

 

Be aware that resetting the preference file will result in Lightroom Classic creating a new catalog instead if opening your previously opened catalog (normally) so make sure you know where your catalog is. 

 

Be aware the resetting the preference file will revert some settings in Preferences to defaults. So be aware of what you have changed, so that you can put those back the way you want them.

 

some links:

 

https://lightroomers.com/replacing-the-lightroom-preference-file/745/

 

https://www.youtube.com/watch?v=bARt-hoCc2Q

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/setting-preferences-lightroom.html

 

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/recover-catalog-images-resetting-lightroom.html

 

Just another Adobe customer; My Sys; APP: LRC 9.3, PS 21.2.1; CMP: WIN WS 16GB OS 10 v1909 (18363), mid 2015 MBPr 15” 16GB MACOS 10.15.6; 4K EXT DSPY; CAM: Canon 5D Mk III, Fuji X-T3
Laura Shoe (https://laurashoe.com) shows you how to reset Lightroom's preferences to resolve buggy behavior. Check out Laura's comprehensive Lightroom Worksh...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I will try and tell you what I get!

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It's impossible to remove the preferences doc. I go to the folder , put that document in the trash, but when I open the folder again is there. Nothing happens in LR and I have a new problem, none of my presets are working!!! I click on any of them and I can see a previzualizations, but it does not apply on file. I'm desperate!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you doing this with LrC CLOSED?????

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Most Valuable Participant ,
Jul 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

[This post contains embedded images that don't appear in email. View the post in your Web browser to see the images.]

 

Your screenshot shows that all of the panels are missing from the left-hand column of Develop (except Navigator):

johnrellis_1-1593745966461.png

 

Do the menu command Window > Panels > Presets. Do the same for the other missing panels:

johnrellis_0-1593745833541.png

 

If that doesn't help, then reset LR's preferences, as suggested by David:

https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi! This happens when I try to expand the folder containing the presets. At the beggining I can see all my presets and the new folder unexpanded...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...