Profile browser loads quickly for unedited images and slowly for already edited ones (video)

New Here ,
Oct 26, 2020 Oct 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have amassed a lot of color profile, I'm aware. However, when opening the profile browser while viewing an image that's already been edited, it takes upwards of 10 seconds, as opposed to be instant with unedited images. This is with graphic acceleration enabled and my machine is far from outdated or sluggish in any other respect.

Video linked below

https://streamable.com/0afdwj

 

System specs below

Lightroom Classic version: 10.0 [ 202010011851-ef6045e0 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-US
Operating system: Mac OS 10
Version: 10.16.0 [20A5395g]
Application architecture: x64
Logical processor count: 16
Processor speed: 2.4 GHz
SqLite Version: 3.30.1
Built-in memory: 32,768.0 MB
Real memory available to Lightroom: 32,768.0 MB
Real memory used by Lightroom: 9,544.1 MB (29.1%)
Virtual memory used by Lightroom: 26,903.0 MB
Memory cache size: 314.8MB
Internal Camera Raw version: 13.0 [ 610 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 1676MB / 16383MB (10%)
Camera Raw real memory: 1943MB / 32768MB (5%)
Displays: 1) 3360x2100

Graphics Processor Info:
Metal: AMD Radeon Pro Vega 20

 

Application folder: /Applications/Adobe Lightroom Classic
Library Path: /Users/stefan/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog-v10.lrcat
Settings Folder: /Users/stefan/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Facebook
4) Flickr
5) Nikon Tether Plugin

Config.lua flags: None

AudioDeviceIOBlockSize: 512
AudioDeviceName: $$$/dvaaudiodevice/SystemDefaultAndEffectiveDeviceName=System Default (MacBook Pro Speakers)#{comment}DVAAU-4201250: Open the audio hardware preferences page.
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 48000
Build: LR5x42
CoreImage: true
GL_ACCUM_ALPHA_BITS: 0
GL_ACCUM_BLUE_BITS: 0
GL_ACCUM_GREEN_BITS: 0
GL_ACCUM_RED_BITS: 0
GL_ALPHA_BITS: 8
GL_BLUE_BITS: 8
GL_DEPTH_BITS: 24
GL_GREEN_BITS: 8
GL_MAX_3D_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_SIZE: 16384
GL_MAX_TEXTURE_UNITS: 8
GL_MAX_VIEWPORT_DIMS: 16384,16384
GL_RED_BITS: 8
GL_RENDERER: AMD Radeon Pro Vega 20 OpenGL Engine
GL_SHADING_LANGUAGE_VERSION: 1.20
GL_STENCIL_BITS: 8
GL_VENDOR: ATI Technologies Inc.
GL_VERSION: 2.1 ATI-4.0.43
OGLEnabled: true

 

 

TOPICS
Crash or freeze, Performance, Presets or profiles, Problem or error

Views

81

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 26, 2020 Oct 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 

Operating system: Mac OS 10
Version: 10.16.0 [20A5395g]

 

 

MACOS Big Sur?

Beta user?

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 27, 2020 Oct 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Correct, running Big Sur goldenmaster. I can confirm this behavior has been occurring for the last four beta releases and incrementally becoming worse with each one. Last night I experimented with removing all of my user added profiles and only leaving the default ones in and LrC exhibited the same behavior. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 27, 2020 Oct 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You should probably post at the official Adobe feedback site where actual Adobe techs respond:

 

https://feedback.photoshop.com/topics/lightroom-classic/5f5f2093785c1f1e6cc40872?cType=PROBLEM&page=...

 

And as a Apple beta member, do you have a Apple site to post problems?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 27, 2020 Oct 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just posted it over there, appreciate the heads up. And yes, I reported it last night throught the Beta channel feedback app along with the screen recording.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 27, 2020 Oct 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 27, 2020 Oct 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Yup, that's it. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines